Profesörden 10 öğrenciye taciz' Savunması pes dedirtti

Profesörden 10 öğrenciye taciz' Savunması pes dedirtti

Ege Üniversitesi'nde görevli Prof. Dr. Z.E.B. ile ilgili yeni bir skandalı gün yüzüne çıkardı.

İddiaya göre, 10 öğrencisi tarafından cinsel taciz ve saldırı suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Z.E.B., mahkeme karşısında ağır suçlamalarla yargılandı ve tartışmalı bir kararla cezalandırıldı.

Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitim gören 10 öğrenci, 2019 yılı Aralık ayında Z.E.B. tarafından tacize uğradıkları gerekçesiyle üniversite yönetimine şikayette bulundular.

ekran-goruntusu-2024-07-22-135124.png

Şikayet üzerine başlatılan soruşturma sonucunda Z.E.B. hakkında 'sarkıntılık boyutunda cinsel saldırı' suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Ancak 'tehdit' ve 'hakaret' suçlarından beraat etti, 'cinsel taciz' suçlarından ise cezaları önce paraya çevrilip sonra hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Mağdurların avukatı Mustafa Çetin, kararı eleştirerek, "Cezaların alt sınırdan verilmesine rağmen, müvekkillerimin mağduriyetlerinin kısmen giderildiğini düşünüyorum. Ancak cezaların üst sınırdan verilmesi ve indirim uygulanmaması gerektiğini savunuyorum. Bu tür suçlar cezasız kalmamalı." ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-07-22-135301.png

Sanık Prof. Dr. Z.E.B. ise savunmasında suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "35 yıldır bu görevdeyim. Güveni sağlamak için çalıştım. Cinsel içerikli bir eylemim olmadı. Eğer dokunduysam, bunun kasıtlı bir cinsel eylem olmadığını belirtmek isterim." dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.