Rahmi Koç çılgına döndü! Hepsiyle tek tek hesaplaşacak

Rahmi Koç çılgına döndü! Hepsiyle tek tek hesaplaşacak

Özellikle son zamanlarda sosyal medyada artan yalan ve yanlış bilgilerin yayılmasına karşı aldığı kararı açıkladı.

Koç Holding, resmi internet sitesi üzerinden gerekli uyarılarda bulunmanın yanı sıra, Koç Holding’in itibarını zedeleyen, yalan ve yanlış haberler hakkında yasal yollara da başvuracağının bildirdi.

Yapılan açıklamada, Koç Topluluğu'nun, yatırımcıları ve kamuoyunu doğru bilgilendirmeye her zaman önem verdiği belirtilirken, yalan ve yanlış bilgilere karşı aktif bir mücadele yürüteceklerini ve bu konuda gerekli tüm adımları kararlıkla atacaklarını ifade eden holding, yatırımcıların resmi kaynaklardan bilgi edinmelerini ve yalan haberlere itibar etmemeleri gerektiğini dile getirdi.

Picture background

Koç Holding’in resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, sosyal medyada ve internette çıkan yalan, yanlış, mesnetsiz haberlere örnek olarak şunlar sıralandı:

- Holdingin finansal durumu ve faaliyetleri ile ilgili gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz ve yanıltıcı yorumlar.

- Topluluk şirketlerinde alım satım işlemlerini kamuya açıklamak zorunda olan İdari Sorumluluğu Bulunan Kişiler listesinde yer almamasına ve bu kişilerle yakından ilişkili kişi olmamasına rağmen, bazı tasarruf sahipleri tarafından yaptıkları minimal hisse alım satımları için Özel Durum Açıklaması yapılarak piyasaya yanıltıcı sinyaller verilmesi.

- Koç Holding A.Ş., Koç Topluluğu Şirketleri ve Koç Ailesi üyelerinin isimleri kullanılarak tasarruf sahiplerine dolandırıcılık yöntemleriyle yatırım çağrısında bulunulması.

- Getiri vaatleri sunularak kişilerin Koç Holding A.Ş. veya Koç Topluluğu Şirketleri ile bağlantılı olduğu iddia edilen yatırım platformlarına yönlendirilmeye çalışılması ve bu amaçla kişilerden bilgi veya yatırım talep edilmesi.

DAHA ÖNCE UYARMIŞTI

Picture background

Koç Holding A.Ş., özellikle son zamanlarda Koç Topluluğu şirketleriyle ilişkilendirilen sahte sosyal medya hesaplarının arttığını belirtmişti.

Koç Holding tarafından yapılan uyarıda, Koç ailesi mensuplarının isimlerini ve seslerini taklit eden sahte hesaplar, internet kullanıcılarına yönelik dolandırıcılık yöntemleriyle yatırım çağrıları gibi haksız taleplerde bulunduğunu belirtmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.