Ralli pilotları Gemlik'te rüzgar gibi esti

Ralli pilotları Gemlik'te rüzgar gibi esti

AVIS 2024 Tırmanma Şampiyonası'nın 5. etabı, Şahintepe Tırmanma Yarışı, 20-21 Temmuz tarihleri arasında Gemlik Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirildi.

Yarış, 7.2 kilometrelik parkurda üç ayrı çıkıştan oluşan zorlu bir rota üzerinde düzenlendi ve toplam 43 pilot katıldı. Bu pilotlar arasında 6 kadın yarışmacı da yer aldı. Yarışın sonuçlarına göre; Kategori 1'de Mehmet Gökseven, Citroen Saxo ile birinci, Faruk Sayın, Ford Fiesta R1 ile ikinci ve Fırat Çakar, Renault Clio ile üçüncü oldu. Kategori 2'de Engin Apaydın, Ford Fiesta R2 ile birinci, Serdar Kaan Yalçın, Fiat Palio S1600 ile ikinci ve Metehan Üstünkarcı, Renault Clio Rally5 ile üçüncü sırayı aldı.

aw252169-02.jpg

Kategori 3, rekabetin en yoğun yaşandığı kategorilerden biriydi; Yıldıray Demircioğlu, Peugeot 208 Rally4 ile birinci, Murat Soyçapur, Renault Clio R3 ile ikinci ve Burak Dalkılıç, Ford Fiesta Rally 4 ile üçüncü oldu. Kategori 4'te, Burak Başlık, Şahintepe Tırmanma Pisti çıkış rekorunu kırarak birinci oldu. Bu kategoride ikincilik Cem Yalın’a (Mitsubishi Lancer Evo IX), üçüncülük ise Sinan Soylu’ya (Renault Clio Rally 3) gitti.

aw252169-01.jpg

En son kategori olan Kategori 5'te, Deniz Dursun BMW E6 320i ile birinci, Bahadır Sevinç Mazda RX 8 ile ikinci ve Çağlayan Çelik Ford Escort Mk2 ile üçüncü oldu. Genel takım sıralamasında Atış Motorsport, 5 kategoriden dördünde birinci olarak en iyi takım ödülünü kazandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.