Regl ağrısını anında kesiyor! Regl ağrısına iyi gelen bitkiçayları nelerdir?

Regl ağrısını anında kesiyor! Regl ağrısına iyi gelen bitkiçayları nelerdir?

Regl ağrılarınız günlük yaşantınızı etkiliyorsa, regl dönemleriniz stresli geçiyorsa bitkiçaylarından faydalanabilirsiniz..Regl ağrısına iyi gelen bitkiçayları nelerdir? İşte detaylar..

Her ay mensturasyon döneminde yaşadığınız şiddetli ağrılar günlük yaşama adaptasyonunuzu etkiliyorsa bitki çaylarından faydalanarak sürecin daha kolay bir şekilde geçmesini sağlayabilirsiniz.

LAVANTA ÇAYI
Lavanta alternatif tıp biliminde birçok alanda kullanılan bitkilerden biridir. Adet döneminde ağrıların olması uyku düzeninizi bozabilir. Uyku düzeniniz bozulduğundan ağrıların etkisini daha fazla görebilirsiniz. Ağrıları daha az hissedebilmek için adet döneminde dinlenmeli ve uykunuzu almalısınız. Sancılar uyumanızı zorlaştırıyorsa lavanta çayı çok doğru bir bitkisel çözüm olacaktır. Lavanta çayını tüketerek adet sancısından kurtulmayı deneyebilirsiniz.


KUŞBURNU YA DA KIZILCIK

Adet sancısına karşı kırmızı meyve çayları da rahatlatıcı etkiye sahiptir. Antioksidan özellikleri sayesinde ahududu, kuşburnu, kızılcık ve yaban mersini gibi kırmızı meyve çayları rahatlatıcı etkiye sahiptir. Bu çayları düzenli olarak tüketirseniz krampların şiddeti belirgin şekilde azalacaktır.

PAPATYA ÇAYI
Papatya çiçeklerinin kurutulmasıyla yapılan hafif ve rahatlatıcı bir bitki çayıdır. Papatya çayı, uykusuzluğu hafifletebilir, mide rahatsızlıklarını hafifletebilir ve stresi azaltır. Kegel kas grubunun gevşemesini sağlayarak, regl ağrınızı hafifletebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.