Rize'de şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

Rize'de şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi

Rize'de sabah saatlerinden itibaren süren şiddetli yağışlar aralıklarla devam ediyor.

Rize'de sabah saatlerinden itibaren süren şiddetli yağışlar aralıklarla devam ediyor. Pazar ilçesine bağlı Başköy, Bucak, Akbucak, Keskikköprü, Irmak, Subaşı, Alçılı, Sivrikale, Dernek, Şehitlik, Şentepe ve Kayahantaş köylerinde; Ardeşen ilçesine bağlı Yeniköy, Gündoğan, Serindere, Beyazkaya ve Pirinçlik köylerinde; Fındıklı ilçesine bağlı Cennet, Yeniköy, Arılı, Hara, Karali ve Gürsü köylerinde; Çamlıhemşin ilçesinde ise Derecik köyünde şiddetli yağış nedeniyle toprak kaymaları yaşandı. Yaşanan hasarlar ve ulaşımı kapanan yollar üzerinde Rize İl Özel İdaresi ekipleri, 21 iş makinesi ve 25 personel ile çalışmalarını sürdürüyor.

pazar ilçesindeki yağışlar nedeniyle debisi yükselen yan derelerden taşan su, bazı binaların zemin ve bodrum katlarını su bastı.

Su birikintileri nedeniyle cadde ve sokaklarda zaman zaman trafik sıkışıklıkları yaşandı. Sürücüler, polis ekiplerinin yönlendirmesiyle zorlukla ilerlemeye çalıştı. Pazar Belediyesi ekipleri ise iş makineleriyle su tahliye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öte yandan Karadeniz Sahil Yolu'nda Kirazlık Mahallesi mevkisinde, yağmur suyu kanallarının tıkanması nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanıyor.

Trafik güvenliği için önlem alan polis ekiplerinin yanı sıra Karayolları ekipleri de bölgeye sevk edildi. Yağışların devam ettiği bölgede emniyet, jandarma, AFAD, AKUT ve UMKE ekipleri, olası olumsuzluklara anında müdahale için hazır bekletiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.