Robot polisler havalimanında devreye atıyor

Robot polisler havalimanında devreye atıyor

Singapur'da robotlar polisler havaalanında devriye atmaya başladı

NTV - Singapur, Changi havaalanında robot polisler devriye atıyor. Her biri yaklaşık 1,7 metre boyunda olan robotlar, bir olay sırasında diğer polis ekiplerini bölgeye çağırabiliyor ve çevredekileri uyarabiliyor. Ayrıca üzerlerinde bulunan 360 derece döner kamerayı 2,3 metre yüksekliğe kadar ulaştırabiliyor. Böylelikle çok daha detaylı görüntüler elde ediyor.

POLİSİN HALKLA İLETİŞİMİNİ SAĞLIYOR

Kameralar, sensörler, hoparlörler, gösterge paneli, flaş ve siren ile donatılan bu robotlar, otonom devriye yeneğine sahip ve polisin halkla doğrudan iletişim kurmasını sağlıyor.

singapurda-robot-polisler-goreve-basladi-0203d423.jpg

2 AYDIR DEVRİYEDE

Singapur Polis Kuvvetleri tarafından perşembe günü yapılan açıklamada robotlardan ikisinin Nisan ayından bu yana devriye operasyonlarının bir parçası olarak Changi Havaalanı 4. Terminal'de konuşlandırıldığını ve burada görev yaptıklarını söyledi.

OPERASYONEL VERİMLİLİĞİ ARTIRIYOR

Polis Müfettişi Lim Ke Wei, "Bu devriye robotları, görevli polislerimizin yanında özerk bir şekilde çalışarak hiçbir şeyin gözden kaçmamasını sağlıyor" dedi.

Ayrıca müfettiş, "Robot teknolojisinin entegrasyonu, görevlilerimizin operasyonel verimliliğini ve yeteneklerini geliştirerek görevlerinde daha etkili olmalarını sağlıyor" ifadelerini kullandı.

singapurda-robot-polisler-goreve-basladi-020e1882.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.