Rojin Kabaiş’in cansız bedeni bulunmuştu! Darp incelemesi sonuçlandı

Rojin Kabaiş’in cansız bedeni bulunmuştu! Darp incelemesi sonuçlandı

Van’da 27 Eylül'de kaybolan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş'in cansız bedeni, 18 gün sonra bulundu. Darp incelemesine dair ilk bulgular ortaya çıktı.

Rojin Kabaiş, kaybolmasının üzerinden 18 gün geçtikten sonra Van Gölü kıyısında bulundu ancak soru işaretleri çoğaldı. Kabaiş’e ne olduğu, nasıl öldüğü çözülmeyi bekleyen bir düğüm oldu.

Rojin'in kaybolduğu günden bu yana yürütülen arama çalışmaları, arkadaşlarının onun sahile gittiğini belirtmeleri üzerine yoğunlaşmıştı. Ölümüne ilişkin ortaya çıkan ilk bulgular, soruşturmanın seyrine dair önemli ipuçları sundu.

kapak-083339.jpg

ROJİN’İN KAYBOLMA SÜRECİ NASIL OLDU?

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü 1. sınıf öğrencisi olan Rojin, 27 Eylül’de yurttan çıkıp akşam yemeğinden sonra sahile gitmek üzere dışarı çıkmış, ancak bir daha geri dönmemişti. Arkadaşları onunla gitmeyi reddetmiş ve kendisinden haber alamayınca 28 Eylül'de polise kayıp ihbarında bulunmuştu.

1200x628.jpg

EŞYALARI VE KIYAFET PARÇASI BULUNDU

Rojin’e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su şişesi sahilde bulundu ve arama çalışmaları Jandarma, Sahil Güvenlik, AFAD ekipleri ile gönüllülerin katılımıyla sürdürülmüştü.

Kaybının üzerinden 13 gün geçtikten sonra, 10 Ekim'de de ona ait bir başörtüsü bulunmuştu.

CANSIZ BEDENİ BULUNDU

15 Ekim’de, Rojin’in cansız bedeni Molla Kasım Köyü sahilinde tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, arama çalışmalarının sonucunu duyurdu. Yapılan ilk incelemelerde cesedin uzun süre suda kaldığı ve bu nedenle bedeninin şiştiği belirtildi.

İLK MUAYENE BULGULARI ORTAYA ÇIKTI

Sabah gazetesinin haberine göre Rojin Kabaiş’in otopsisindeki ilk değerlendirmeler yapıldı. Kıyafetlerinin cesedin üzerinde olduğu tespit edildi. Bunun dışında darp incelemesi de tamamlandı. Darbe veya fiziksel saldırı izine rastlanmadı.

Bedeni şişmiş olduğundan dolayı ölüm nedeni henüz kesinleşmedi.

Rojin’in kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu tarafından daha ayrıntılı incelemeler yapılacağı bildirildi.

17-gun-oldu-rojinin-babasi-kizimiz-yasiyor-dedi-vanda-kaybolan-rojin-bulundu-mu-rojin-kabais-son-dakika-rojin-kabais-bulundu-mu-fmpr.webp

HER TÜRLÜ OLASILIK DEĞERLENDİRİLİYOR

Olayın aydınlatılması için soruşturma geniş çaplı olarak sürdürülüyor. Rojin'in ölümüne dair intihar, kaza veya cinayet gibi tüm olasılıklar inceleniyor. Adli Tıp’tan gelecek detaylı raporun, ölüm nedenine ilişkin daha net sonuçlar sunması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.