Rojin'in Google aramaları ortaya çıktı: Ölümünü planladı mı?

Rojin'in Google aramaları ortaya çıktı: Ölümünü planladı mı?

Van'da kaybolduktan 18 gün sonra cansız bedeni bulunan Rojin Kabaiş'in ölümünden önce Google'da yaptığı son aramalar dikkat çekti.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş, 27 Eylül'de yurtta akşam yemeğinden sonra dışarı çıktı ve bir daha geri dönmedi. Arkadaşlarının durumu polise bildirmesinin ardından arama çalışmaları başlatıldı.

Rojin'in kaybolduğu gün Van Gölü sahiline çakıl taşları toplamaya gideceği, fakat arkadaşının gitmek istememesi üzerine yalnız çıktığı belirlendi. 28 Eylül'de sahilde Rojin'e ait cep telefonu, kulaklık, kek ve su bulundu. Telefonu inceleyen polis, Rojin'in annesiyle market alışverişi hakkında konuştuğunu tespit etti.

rojin-kabais-babasi-rojin-kabais-oldu-750x450.jpgRojin'in cansız bedeni, 18 gün süren arama çalışmalarının ardından 15 Ekim'de Tuşba ilçesindeki Mollakasım Mahallesi'nde bulundu. Cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Cenaze namazı sırasında Rojin'in babası fenalık geçirdi.

CNN Türk'ün haberine göre, Rojin Kabaiş'in Google'da yaptığı son aramalar arasında "Otopsi nasıl yapılır?", "Ölen kişinin banka hesabındaki paraya ne olur?" ve "Öldükten sonra cennete nasıl girilir?" gibi ifadeler dikkat çekti. Ayrıca, cansız bedeninin bulunduğu Molla Kasım Mevkii'ni de aradığı belirlendi.

Öte yandan, Rojin'in ölümünden önce üniversite kütüphanesinden aldığı son kitabın Sait Faik Abasıyanık'ın "Kayıp Aranıyor" olduğu öğrenildi. Kitap, kendi dünyasından kaçış arayan bir genç kızın hikayesini anlatıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.