Rus yatırımcıdan dikkat çeken hamle! O ilde 500 kişi istihdam edilecek

Rus yatırımcıdan dikkat çeken hamle! O ilde 500 kişi istihdam edilecek

Rusya’nın Türkiye’deki girişimlerine bir yenisi daha eklendi. Fabrika, törenle açıldı.

Rusya merkezli firma, Türkiye’deki girişimini duyurdu. Ukrayna-Rusya savaşı dolayısıyla yurt dışında yatırım gerçekleştiren Rusların yeni hamlesi, Türkiye’de bir fabrika açmak oldu. Fabrikanın açılış töreni gerçekleştirildi.

YENİ FABRİKANIN AÇILIŞI DÜN TÖRENLE YAPILDI

Rusya merkezli firma Zenith RS, endüstriyel raf üretimi gerçekleştireceği yeni fabrikasını İzmir’de açtı. Rus firmanın bu girişimi, Türkiye’deki yabancı yatırımlardan biri oldu. Ege Serbest Bölgesi’nde (ESBAŞ) kurulan fabrika, burada faaliyet gösterecek.

rusya-merkezli-zenith-rs-firmasinin-izmir-dek-17380377-amp.webp

İSTİHDAM SAĞLANACAK

Ege Serbest Bölgesi (ESBAŞ) Yürütme Kurulu Başkanı Faruk Güler, açılış töreninde bir konuşma yaptı. Güler, bu yatırımla birlikte fabrikada çalışacak 500 kişinin istihdamının sağlanacağını bildirdi.

Güler, yıllardır Türkiye’ye yabancı yatırımcıları çekmek için var güçleriyle çalıştıklarını ifade ederek, bu durumu hem bir iş hem de vatani görev olarak gördüklerinin altını çizdi.

gofret8-1355955194.jpg

Türk yatırımcılarla birlikte yabancı yatırımcının da önünü açtıklarını ifade eden Güler, “Türkiye'nin Zenith gibi yatırımcılara ihtiyacı var. Çünkü bu yatırımlar ülkeye yapılan doğrudan yabancı yatırımlar, yani kalıcı yatırımlar. Bu yatırımlar Türk insanına iş ve AŞ sağlayacak yatırımlar. Bizlerin buna ihtiyacı var. Bu şirketler ihracat yapacak ve ülkemize net döviz kazandıracak. Ülkemizin cari açığının azalmasını sağlayacak” ifadelerini kullandı.

rus-devindy.jpg

İLK YATIRIMLARI İZMİR’E

Zenith RS firmasının kurucularından German Labazin, Rusya dışında ilk yatırımı İzmir'de yaptıklarını ifade etti.

Çabasından ötürü, ortağı Ali Dere'ye teşekkür eden Labazin, tesisin tam olarak çalışıp ürettiğini, yeni lokasyon ve üretim hedeflerinin ve dolayısıyla ilerleme, büyüme planlarının bulunduğunu ifade etti.

Dere de yaptığı açıklamada iki yıl önce yatırım için yola çıktıklarını belirterek, Türkiye'de bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.