Rüya değil gerçek! Asgari ücret 41 bin lira oldu

Rüya değil gerçek! Asgari ücret 41 bin lira oldu

Türkiye’de Ocak ayında yapılan zamla birlikte 8 bin 506 liraya çıkarken, Avrupa'da bir ülke asgari ücreti 41 bin liraya yükseltti ve dünyada zirveye oturdu.

Dünya genelinde en yüksek asgari ücreti veren ülke, asgari ücret seviyesini 41 bin liraya çıkardı ve böylece dünya sıralamasında birinci olan ülke olarak belirlendi.

Son zamanlarda Türkiye’de füze hızıyla yükselen enflasyon ve ekonomik kriz nedeniyle, 2023 yılında yapılacak cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler öncesinde asgari ücrete zam yapılacağı tartışması yaşanıyor.

Türkiye''de asgari ücret 8506 lira yani yaklaşık 430 dolar seviyesindeyken Visual Capitalist''in Ocak 2023 tarihli araştırmasında, dünya genelinde en yüksek asgari ücreti veren ülke belirlendi.

Visual Capitalist''in Ocak 2023 tarihli araştırma verilerine göre, Lüksemburg birinci sırada yer alıyor. Lüksemburg''un asgari ücreti 2140 dolar (yaklaşık 41 bin lira). İkinci sırada ise Avustralya geliyor, asgari ücretleri 2022 dolar seviyesinde.

En düşük asgari ücret sıralamasında, Afrika kıtasının en kalabalık ülkesi olan Nijerya listenin başında yer alıyor. Nijerya''da asgari ücret sadece 68 dolar. İkinci sırada ise Özbekistan var, asgari ücretleri 72 dolar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.