Sadece 1 saat çalışmak yetiyor! Günlük 1.500 TL kazandırıyor

Sadece 1 saat çalışmak yetiyor! Günlük 1.500 TL kazandırıyor

Bir zamanlar bağların arasını açmak için koparılan ve bağa atılan asma yaprakları, son 20 yılda üzüm üreticilerinin en büyük gelir kaynaklarından biri haline geldi.

Sabah erken saatlerden öğlene kadar bir kişi tarafından 50-60 kilo toplanabilen yapraklar, kilosu 25 TL'den peşin para ile alıcılara satılıyor.

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde üzüm bağlarından toplanan taze bağ yaprakları, birçok ailenin vazgeçilmez gelir kaynağına dönüştü. Aileler, sabahın erken saatlerinden saat 11.00-12.00'ye kadar topladıkları taze bağ yapraklarını çeşitli alım noktalarındaki tüccarlara kilosu 25 liradan peşin satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Yaprak toplama işini genellikle kadınlar üstlenirken, ailelerin diğer bireyleri de onlara eşlik ediyor.

aw211652-01.jpgSarıgöllü üzüm üreticisi Serhat Akkaya, "Taze bağ yaprağı, Sarıgöl ve çevresinde son 15 yılda önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Evlerimizde ihtiyaç duyduğumuz kadar salamura yaprak hazırlıyoruz, fazlasını ise tüccarlara satıyoruz. Bu süreç, eylül ayının sonuna kadar devam ediyor. Bir kişi bağlardan ortalama 50-60 kilo taze yaprak toplayabilir. Böylece bağların aralanması da ailece yapılmış oluyor," dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.