Salatalıklarda salgın çıktı! Hepsi apar topar geri toplandı. Evine sokan koştur koştur dışarı attı

Salatalıklarda salgın çıktı! Hepsi apar topar geri toplandı. Evine sokan koştur koştur dışarı attı

İneklerden başlayan grip salgınının ardından, şimdi de salatalıklardan yeni bir salgın ortaya çıktı.

İneklerden başlayan grip salgınının ardından, şimdi de salatalıklardan kaynaklanan yeni bir salgın gündemde. 100.000 adet salatalık acilen geri çağrıldı ve konuyla ilgili uzmanlar detaylı açıklamalar yaptı.

Kuş gribi salgınının sütten insanlara geçişi hız kesmeden devam ederken, bu kez de salatalıklardan kaynaklanan bir haber dikkat çekiyor. 100.000 adet salatalık, acil olarak geri çağrıldı. Evine salatalık sokanlar panikle dışarı attılar.

450 KİŞİ HASTALANDI

Salatalık tüketimine bağlı salmonella gıda zehirlenmesi vakalarının çoğunun, arıtılmamış kanal suyundan kaynaklanmış olabileceği belirlendi. Bu yılın başlarında, ABD'nin 31 eyaletinde yaklaşık 450 kişi hastalandı ve bunlardan 125'i hastaneye kaldırıldı.ekran-goruntusu-2024-07-06-085259.pngSALATALIK TÜKETİMİ VE HASTALIK

Bu kişilerin büyük ihtimalle kirli bir salatalık partisini tüketmeleri sonucu Salmonella Africana veya Salmonella Braenderup ile enfekte oldukları tespit edildi. CDC'nin 2 Temmuz tarihli açıklamasına göre, eyalet ve yerel halk sağlığı yetkilileri, insanların hastalanmadan önceki hafta tükettikleri yiyecekler hakkında görüşmeler yaptı. Görüşülen 188 kişiden 129'u (%69) salatalık yediğini bildirdi.

CDC açıklamasında, "Bu yüzden, FoodNet Nüfus Anketi'nde salatalık yediğini bildiren katılımcıların %50'sinden önemli ölçüde daha yüksek. Bu anket, insanların ishal hastalığıyla bağlantılı çeşitli yiyecekleri ne sıklıkla yediğini tahmin etmeye yardımcı oluyor. Bu fark, bu salgındaki insanların salatalık yemekten hastalandığını gösteriyor" denildi.

Bölgedeki yetkililer, 100 binlerce salatalığın geri çağrıldığını ve imha edildiğini bildirdi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.