Samsun'da sağanak etkili oluyor

Samsun'da sağanak etkili oluyor

Samsun terme'de sağanak sonrası su baskınlarıyla mücadele devam ediyor.

Samsun'un Terme ilçesinde dün öğle saatlerinden sonra etkili olan sağanak yağışlar, birçok bölgede su baskınlarına neden oldu. İlçede özellikle tarım arazilerinde ve yerleşim alanlarında zarar tespit çalışmaları hızla devam ediyor.

Bağsaray Mahallesi'nde bulunan tali yol ile Uludere Mahallesi'ndeki grup bağlantı yolunda meydana gelen çökmeler, Samsun Büyükşehir Belediyesi ekiplerini harekete geçirdi. Bölgede önlem almak amacıyla şerit çekildi ve riskli bölgelerde güvenlik önlemleri artırıldı.

Özellikle Uludere Mahallesi'nde bulunan mezarlıklar, yoğun yağış sonucu meydana gelen toprak kaymalarıyla zarar gördü. Belediye, jandarma, sağlık ekipleri ile Karayolları, DSİ ve AFAD ekipleri, zarar gören bölgelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Uludere Mahallesi'nde incelemelerde bulunarak, Samsun'un doğu kesiminde yaşanan sağanak yağışların ardından ilçelerin turuncu kodla uyarıldığını belirtti. Yağış öncesinde yapılan hazırlıkların can kaybını önlediğini vurgulayan Doğan, ancak yollarda ve mahalle yollarında hasarlar meydana geldiğini ifade etti. Özellikle heyelan riski bulunan yerlerde vatandaşların evlerinde oturmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kentteki tüm kurumların Vali Orhan Tavlı başkanlığında sahada olduğunu vurgulayan Doğan, kriz yönetimi sürecinde herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yaptığını dile getirdi. Çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Doğan, mevcut durumun tespiti ve ulaşımın rahatlatılması için gerekli adımların atıldığını sözlerine ekledi.

Samsun'un doğu ilçeleri için riskin devam ettiğini ve yeni yağışlar olması ihtimaline karşı çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Doğan, vatandaşların güvenliği için her türlü tedbirin alındığını dile getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.