Şanlıurfa'da sahte vali krizi

Şanlıurfa'da sahte vali krizi

Deprem bölgesi Şanlıurfa'da yağışların tekrar artmasıyla Urfa Valisi Salih Ayhan adına açılan sahte bir hesaptan okulların tatil edildiği iddia edildi. Şanlıurfa Valiliği'nden hemen yalanlama geldi. Valilik hesabın sahte olduğunu ve eğitimin devam ettiğini açıkladı.

Arif Aydın Kaplan/Kamu Son Haber

Önceki hafta sele teslim olan Şanlıurfa''da aşırı yağışlar etkisini tekrar göstermeye başladı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan adına açılan sahte hesaptan okulların tatil edildiğine dair bir paylaşım yapıldı. 

Kısa sürede yayılan paylaşımla ilgili Şanlıurfa Valiliği''nden hemen yalanlama açıklaması geldi. Valilik normal yaşama dönmek için aralıksız çalışmaların sürdüğünü belirtti. Valilik sahte paylaşımla ilgili şunları söyledi: "Yağışın bugün ilimizde tekrar etkisini göstermesiyle, art niyetli kişiler tarafından selin ilk gününe ait olan görüntüler bugüne aitmiş gibi sosyal medyada servis edilmiştir. Okulların tatil edildiği ile ilgili de fotomontajlı paylaşımlar yapılmıştır. Halka hizmet düsturuyla yaptığımız özverili çalışmalarımıza bu tür dezenformasyon amaçlı yalanlar sekte vuramayacaktır. Kamuoyunu yanıltanlar hakkında yasal işlemler ivedilikle yapılacaktır."

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, gerçek olmayan Tweet''in görselini paylaşarak sahte beyanda bulanan hesap ile ilgili yasal işlemin başlatılacağını duyurdu. Vali Ayhan''ın açıklaması şöyle: "Yapılan sahte duyurulara değerli hemşehrilerimizin itibar etmemelerini rica ediyorum. İlimizdeki tüm okullarda yarın eğitim-öğretim faaliyetleri devam edecektir. Bu şekilde sahte beyanlarda bulunanlar hakkında yasal işlemler yapılacaktır."  

 

Şanlıurfa önceki hafta aşırı yağışlar nedeniyle sele teslim oldu. Sel felaketinde Adıyaman''da 4, Şanlıurfa''da 16 kişi hayatını kaybetti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.