Sapanca Gölü alarm veriyor: Seviye 30,95 metreye geriledi

Sapanca Gölü alarm veriyor: Seviye 30,95 metreye geriledi

Sakarya ile Kocaeli'nin can suyu olan Sapanca Gölü'nde kuraklık çanlarının sesi günden güne yükselirken su seviyesi düşüyor. 

Son 1 yıldır Türkiye''nin fazla yağış alamaması ve iklim krizinin beraberinde yurdun dört bir yanından kuraklık zilleri çalmaya devam ediyor. Kocaeli ve Sakarya illerinin can suyu olan Sapanca Gölü günden güne çekilmeye devam ediyor. Su seviyesi 30.95 metreye kadar gerileyen gölde kayıklar karaya oturdu.

Sakarya ve Kocaeli''nin en önemli içme suyu kaynaklarından olan Sapanca Gölü''nde su seviyesi, yağmur ve kar yağmadığı için düştü. Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) verilerine göre; gölün su seviyesi 30,95 metre oldu.

Bazı kayıklar karaya otururken, sazlık alanların da dibi görüldü. Uzunkum sahili olarak bilinen bölgede ise su 30 metre geri çekildi. Sapanca Gölü kıyısına sık sık geldiğini belirten Vücut Geliştirme Türkiye Şampiyonu milli sporcu Hakan Aydınlı, "Su seviyesi, geçen sene bulunduğumuz alandan 30 metre gerideydi. Şu anda aşırı şekilde çekilmiş. Bu durumu gördüğümüzde çok üzülüyoruz. Dilerim, gerekli önlemler alınır.  Yağış olur ve bizde mutlu oluruz" diye konuştu.

SU ÇEKİLİNCE İÇİNDEKİLER ORTAYA ÇIKTI
 
Su seviyesi gerileyen Sapanca Gölü''nün kıyı kesiminden lastik, plastik, cam ve metal atıkları çıktı. Belediye ekipleri, Sakarya ve Kocaeli''nin en önemli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü''nün çevresindeki atıkları topladı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Sakarya ve Kocaeli''nin en önemli içme suyu kaynağı Sapanca Gölü''nde temizlik çalışması yürütüyor. Bu çerçevede belediye ekipleri, su seviyesi gerileyen gölün kıyı kesimindeki lastik, plastik, cam ve metal atıkları topladı.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.