Sarıyer Börekçisi ifşa oldu! Yıllardır kıymalı diye yediriyorlardı

Sarıyer Börekçisi ifşa oldu! Yıllardır kıymalı diye yediriyorlardı

Ünlü Sarıyer Börekçisi'nin 3 şubesi ifşa oldu. Kıymalı diye sattıkları böreklerden bakın ne çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanan taklit ve tağşiş ürünler listesinde, ünlü bir börekçi de yer aldı. Özellikle İstanbulluların gözdesi olan "Sarıyer Börekçisi"nin üç şubesinde, kıymalı börek diye satılan ürünlerin yüzde 100 kıyma içermediği ortaya çıktı.

Gıda güvenliği konusunda endişelerin arttığı bu dönemde, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2 Ekim'den bu yana açıkladığı listeyle, sağlıksız gıda üreten firmalar ifşa edildi. Bakanlığın "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinden paylaştığı listede, birçok tanınmış firma da yer alıyor. Özellikle Kayseri'deki bir Arby's şubesinde Roast Beef adıyla satılan üründe kanatlı etinin tespit edilmesi dikkat çekti.

sariyer-boregi-onecikan-yeni.jpg

Sarıyer Börekçisi'nin Sultangazi, Pendik ve Kağıthane’deki üç şubesinde kıymalı böreklerde kanatlı eti, sakatat (taşlık, baş eti) kullanıldığı belirlendi. Bu gelişme, tüketicilerin gıda güvenliği konusunda daha temkinli olmasını gerektiriyor.

Öte yandan bakanlığın sitesinde yanıltıcı ürün kullanan firmalar tek tek açıklanmaya devam ediyor. Söz konusu site tüm vatandaşların kullanımına açıldı.

s-hueq.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.