Seçim öncesi memur maaşlarına ara zam

Seçim öncesi memur maaşlarına ara zam

Seçim öncesi milyonlarca kamu çalışanı müjdeli bir haber beklerken maaşlara yüzde 30 zam yapılacağı bilgileri gelmeye başladı. Memur maaşlarında uygulanacak ara zam ekonomik kriz altında ezilen ile çalışanların rahat bir nefes alması planlanıyor.

Ekonomik kriz ve sürekli yükselişte olan enflasyon vatandaşları mağdur etti. Yaklaşan seçimlerle birlikte kesenin ağzı açıldı  peş peşe müjdeli haberler paylaşılmaya başladı.    En düşük emekli maaşının 7.500 TL olmasının ardından gözler memur maaşlarına çevrildi. Milyonlarca memur ve memur emeklisi maaşlarına gelecek olan zam oranını araştırırken beklenen haber geldi. Kulis bilgilerine göre maaşlara yüzde 30 zam yolda.

. Memurlara zam tarihi olarak Temmuz ayı işaret edilmişti ancak sürpriz haber geldi. Memura maaş zammı Ankara kulislerinde yoğun bir şekilde konuşulmaya başlandı. Üstelik zam oranı da ortaya çıktı. Memur maaşlarına enflasyonun üstünde refah payı ile birlikte rekor zam yapılacak.

YÜZDE 30 ZAM GELECEK

Ankara kulislerinde dolaşan bilgileri paylaşan uzmanlar hükümetin seçim öncesi kamu çalışanlarına da sürpriz yapmaya hazırlandığını söyledi. Üstelik memura verilecek zam oranı ise yüzde 30 olacak. Yani seçim öncesi memur maaşları yüzde 30 oranında artabilir. Bu zam tüm kamu çalışanlarını kapsıyor.

MAAŞLAR ERKENE ÇEKİLECEK

Milyonlarca memur ve asgari ücretlinin zam tarihi olarak Temmuz ayı işaret edilmişti. Ancak seçim öncesi yeni bir hamle yapmak isteyen hükümet, memur maaş zammını öne çekmeyi planlamaktadır. Ankara kulisleri bu aralar hareketli olup, seçim öncesi memur maaş zammının erkene çekilebileceği de konuşuluyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.