Seçimi kaybeden fenomen muhtar adayı çobanı dolandırmışlardı! Yakayı ele verdiler

Seçimi kaybeden fenomen muhtar adayı çobanı dolandırmışlardı! Yakayı ele verdiler

Kırşehir'de muhtarlık seçimlerini kaybettikten sonra sosyal medyada gündeme gelen çoban Aydın Battal'ın (55), sattığı 7 koyununun parasını alamadığı iddiasıyla başlatılan soruşturma sonucunda yakalanan 2 şüpheli, tutuklandı.

Akpınar ilçesi Aşağıhomurlu köyünde yaşayan Aydın Battal, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde muhtar adayı oldu ancak 300 haneli köyünde yalnızca 29 oy alarak son sırada yer aldı. Muhtarlık seçimini kaybetmesinin ardından Battal, kendisine oy vermeyen akrabalarına sitem dolu bir şiir yazarak sosyal medyada dikkat çekti. Şiirinin viral olmasıyla birlikte televizyon dizilerinde bile rol almaya başladı.

Ancak 23 Mayıs'ta, Battal'ı arayan kimliği belirsiz kişilerin, bir hayır kurumu için adaklık koyun ihtiyacı olduğunu belirterek köye geldiklerinde, Battal 7 koyunu verdi. Ancak parasını alamayınca dolandırıldığını fark etti ve şikayette bulundu.

Emniyet güçleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda Emre Canbaz ve Mustafa Barlaz isimli şüpheliler, Akpınar Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından operasyonla yakalanarak Kırşehir Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi ve mahkemeye sevk edildi. Şüpheliler tutuklandı.

Mahkeme sonrası Aydın Battal ve avukatı adliye binası önünde açıklama yaparken, Battal, "Şüpheli şahısların yakalanmasında emeği geçen güvenlik güçlerine teşekkür ederim. Benim gibi birçok insanın aynı yöntemle dolandırıldığını düşünüyorum. Bu tür dolandırıcılara kesin ceza verilmesini bekliyoruz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.