Lifli yapısı ve c vitaminininden zengin oluşuyla şeftali en sevilen meyvelerden biridir bağışıklık sistemini destekler aynı zamanda antioksidan özellikleri de sahiptir cilt sağlığı üzerinde olumlu etkilerinin olduğu bilimsel olarak da kanıtlanmıştır. Bu yöntemle şeftaliyi mevsiminden bağımsız olarak tüketmek mümkün üstelikte oldukça lezzetli ve şifalı..
.
HER DERDE DEVA
Uzun yıllar boyunca fermantasyon yöntemi meyve ve sebzeleri sağlıklı bir şekilde saklayabilmek için kullanıldı. Bazı gıdaların fermente bir şekilde tüketilmesi insan sağlığı açısından oldukça faydalı severek tükettiğimiz turşu çeşitleri de buna bir örnek olarak gösteriliyor. Fermantasyon yönteminden yararlanarak elde edilen bir diğer gıda ise neredeyse her alanda kullanımına tanık olduğumuz mutfak kültüründe geniş bir yer tutan sirke, şeftali sirkesi sayesinde artık şeftalinin kabuklarını çöpe atmayacaksınız hem de yemeklerinize ya da salatalarınıza farklı bir lezzet katabileceksiniz
ŞEFTALİ SİRKESİ NASIL YAPILIR?
3-5 adet şeftali
2 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı elma sirkesi
Bu malzemeleri küçük bir kavanoza ekleyin ve yaklaşık 10 gün boyunca güneş görmeyen karanlık bir yerde bekletin ardından 10 gün sonra şeftali sirkemiz tüketime hazır olacak