Şehirler arası ulaşıma tatil zammı

Şehirler arası ulaşıma tatil zammı

Ara tatilin bayram tatili ile birleşmesinin ardından vatandaşlar yollara düşmeye başladı. Ancak tatili fırsat bilen şehirlerarası otobüs fiyatları bilet fiyatlarına zam yaptı.

19 milyon öğrenci bugün ara tatile giriyor. Ara tatilin bayram tatili ile birleşmesiyle birlikte 9 güne çıkan tatil nedeniyle vatandaşlar yollara düşmeye başlıyor. Bunu fırsat bilen bazı otobüs firmaları şehirler arası biletlerine zam yaptı. Hem kara yolu hem de hava yolu taşımacılığında bilet fiyatları sezon üstüne çıktı.

Özellikle karayolu ulaşımında fiyatlar bayram öncesine göre yüzde 50 arttı. Hava yolu şirketlerinde ise fiyat artışları yüzde 40 seviyesinde...

Habertürk''ten Yiğitcan Yıldız''ın haberine göre, İstanbul Otogarı''ndan İzmir''e yapılacak bir otobüs yolculuğu 13 Nisan Perşembe günü 350 lirayken, buün itibariyle aynı firmanın bilet fiyatı 500 liraya çıktı. Kısaca otobüs biletinde 1 gün arayla yüzde 40''ın üstünde fiyat değişimi yaşanıyor.

Yapılacak yolculukta mesafe arttıkça 1 günlük zam oranı da katlanıyor.

13 Nisan Perşembe günü İstanbul Otogarı''ndan Bodrum''a yapılan bir otobüs yolcuğu  450 TL kadar tutarken, 14 Nisan günü bu bilete yüzde 66 kadar zam geliyor ve bilet fiyatı 750 TL''ye çıkıyor.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.