Şehit polisin katili duvardan atlayıp kaçmış! İhmaller zinciri ortaya çıktı

Şehit polisin katili duvardan atlayıp kaçmış! İhmaller zinciri ortaya çıktı

Şehit polis Şeyda Yılmaz'ın katili ile ilgili bir dizi ihmal ortaya çıktı. Gazeteci Emrullah Dinç sosyal medya hesabından paylaştı.

19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, geçtiğimiz günlerde 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ı başından vurarak şehit etti. Bu olayın ardından yaşanan yeni gelişmelerle, katilin suç geçmişine dair ihmaller zinciri dikkat çekmeye başladı.

Gazeteci Emrullah Erdinç'in paylaştığı videoya göre, Geçti olaydan önce polis karakolundan firar etmiş ve kendisine uygulanan adli kontrol kararını ihlal etmişti.

NE OLMUŞTU?

22 Eylül 2024'te İstanbul Ümraniye'deki Ihlamurkuyu Mahallesi'nde yaşanan olayda, farklı suçlardan toplam 26 sabıka kaydı bulunan Yunus Emre Geçti, polis tarafından gözaltına alınırken bir polis memurunun silahını ele geçirip rastgele ateş açmıştı. Açılan ateş sonucu polis memuru Şeyda Yılmaz ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede şehit olmuştu. Çıkan çatışmanın ardından Geçti, gözaltına alınarak cezaevine gönderilmişti.

AVLUDAN ATLAYARAK KAÇMIŞ

Gazeteci Emrullah Erdinç, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda “kendi tutanaklarından okuyorum” diyerek ihmalleri anlattı. Okuduğu ifadeler adeta kan dondurdu:

“İhmal zinciri aslında burada başlıyor. Yunus Emre Geçti olaydan önce motosiklet hırsızlığı suçundan yakalanmış. Polis karakolunun nezarethanesine koyulmuş. Tutanaklarda, anne Pınar Geçti polis merkezine oğluna yemek getiriyor. Bu sebeple oğlu ile de görüşüyor. Avluya çıkartılarak bahçe alanına getiriliyor. Ve bahçede annesiyle birlikte yemek yemesine izin veriyorlar. Elleri de kelepçesiz. Peki, sonra ne oluyor? Daha sonra suç makinası dediğimiz Yunus Emre Geçti, yemeği yedikten sonra annesini avluda bırakarak, duvardan atlayarak kaçıyor.”

SAVCILIĞA BİLDİRİLMEMİŞ

DW Türkçe’nin edindiği bilgilere göre, İstanbul Anadolu 2. Sulh Ceza Hâkimliği, Yunus Emre Geçti hakkında 19 Temmuz 2024 tarihinde yaralama suçuyla ilgili olarak üç ay süreyle karakola haftada iki kez imza atma şartıyla adli kontrol kararı vermişti. Ancak Geçti, bu süreçte karakola gidip imza atma yükümlülüğünü yerine getirmedi. Buna rağmen, polis merkezi bu ihlali savcılığa bildirmedi. Adli kontrol kararının ihlal edildiği, ancak Yunus Emre Geçti’nin polis memuru Şeyda Yılmaz’ı şehit etmesinden sonra savcılığa bildirildi. Olay sonrasında yapılan bildirimde, şüphelinin adli kontrol gereği karakola imza vermeye gitmediği açıkça ifade edildi.

PINAR GEÇTİ: DEVLETE YALVARDIM

Katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin annesi Pınar Geçti, oğluyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Oğlunun sorunlarına dikkat çekmek için defalarca karakola gidip ihbarda bulunduğunu belirten anne, yaşadığı çaresizliği şu sözlerle dile getirdi: "O kadar ben devlete yalvardım. O kadar karakollara gittim. O kadar her şeyi söyledim. Bu çocuk madde bağımlısı, bu çocuk madde satıyor, bu çocuk madde kullanıyor. Bunların hepsini söyledim ben" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.