Şehit polisin katilinin ifadesi ortaya çıktı! Her satırı sinirleri alt üst eden savunma

Şehit polisin katilinin ifadesi ortaya çıktı! Her satırı sinirleri alt üst eden savunma

Ümraniye’de şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz’ı silahla başından vuran suç makinesi Yunus Emre Geçti’nin mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı.

İstanbul Ümraniye'de görev yapan polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit edilmesi, tüm Türkiye'yi yasa boğdu. 19 yaşındaki suç makinesi Yunus Emre Geçti, motosiklet hırsızlığı suçundan gözaltına alındığı Dudullu Polis Merkezi'nden kaçmış ve kovalamaca esnasında polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti. Olayla ilgili katil zanlısının ifadesi ortaya çıktı.

Yunus Emre Geçti ifadesinde, olay sırasında polis olduğunu fark etmediğini ve "Orada bir varil vardı, oradan bir silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim, üzerlerinde üniforma olduğunu sonradan kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim" dedi.

640xauto.webp

Geçti, gözaltında bulunduğu sırada kaçmış, peşine düşen Şeyda Yılmaz ve diğer polis memurları ile arbede yaşamıştı. Arbede sırasında polisin silahını ele geçiren Geçti, çevreye ateş açmış ve bu esnada polis memuru Yılmaz ağır yaralanarak şehit olmuştu.

Katil zanlısı Yunus Emre Geçti'nin kabarık suç kaydı ve adliyeye sevk edilirken çöp poşeti giydirilmesi, olayın yankılarını daha da artırmıştı.

p2.webp

"ANNEME YARDIM ETMEK İÇİN ÇIKTIM"

Polisi şehit eden şüpheli Yunus Emre Geçti’nin hakimlik sorgusu sırasında verdiği ifade ortaya çıktı. Yaklaşık 5 ay öncesine kadar uyuşturucu madde kullandığını ifade eden Geçti, olay gününü anlattı. Geçti, “Beni Dudullu karakoluna polisler götürdü. Hırsızlık konusu ile ilgili bize teşhis yaptırdılar. Yanımda D.A.Ö isimli arkadaşım vardı. İfadelerimizi aldılar. Sonra polisler bana bekleyeceksin dedi. Annem, babam, dedem ve anneannem geldi” dedi. Karakolun bahçesinde beklediği sırada annesinin çığlığını duyduğunu söyleyen Yunus Emre Geçti, “Karakolun duvarından atladım. Atlayınca babamı gördüm. Babam beni görünce kaçtı. Ben oradan anneme yardım etmek için çıktım. İfademiz alındığı için ben kaçtım zannetmedim” ifadelerini kullandı.

“SİLAHIN UCUNU GÖRDÜM VARİLE DOĞRU 2 EL ATEŞ ETTİM”

Eve doğru minibüsle giderken hasımlarıyla karşılaştığını anlatan Geçti, “Bana saldırdılar. Cebimden telefonumu ve paramı aldılar. Çıktığım kızın ağabeyleriydi. O esnada sivil araba gelmiş. Ben bu şahıslardan dayak yerken yerde silah gördüm. Sol kolumdan mermi yedim. Annemin vuruldum diye çığlığını duydum. Orada bir varil vardı. Oradan bir silahın ucunu gördüm. Onların polis olduğunu görmedim. Üzerinde üniforma olduğunu sonra kameralardan izleyince fark ettim. O varile doğru 2 el ateş ettim. Silahı orada bıraktım ve evime doğru yürüdüm” şeklinde ifade verdi.

p.webp

TUTUKSUZ YARGILANMA İSTEDİ

Bekçilerin kendisini gördüğünü söyleyen Geçti, “Onlara teslim oldum. Ben karşımda kadın olduğunun da farkına varmadım. Diğer yaralıları da ben yaralamadım. Ben kimseden silah almadım. Yerde gördüm. Suçlamayı kabul etmiyorum. Kasten suç işlemedim. Tutuksuz yargılanmama karar verilsin” dedi.

AVUKAT MEŞRU MÜDAFAA SAVUNMASI YAPTI

Şüpheli Yunus Emre Geçti'nin avukatı, müvekkilinin polis memuru Şeyda Yılmaz'ı öldürme kastı olmadığını savunarak, olayın aniden gelişen bir durumun sonucu olduğunu belirtti. Avukat, müvekkilinin ve annesinin de yaralandığını dile getirerek, “Yerde görmüş olduğu silahı meşru müdafaa kapsamında ateş etmiştir. Öldürme kastı yoktur” şeklinde savunma yaptı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.