"Şehitlik ona çok yakıştı" Şehit mühendis GÖKBEY projesinde aktif rol almış

"Şehitlik ona çok yakıştı" Şehit mühendis GÖKBEY projesinde aktif rol almış

TUSAŞ’a yönelik terör saldırısında şehit olan mühendis Zahide Güçlü Ekici’nin GÖKBEY genel maksat helikopteri projesinde aktif rol oynadığı öğrenildi

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi AŞ. (TUSAŞ) hedef alınan terör saldırısında, eşi tarafından gönderilen evlilik yıl dönümü çiçeğini alırken şehit olan makine mühendisi Zahide Güçlü Ekici’nin, GÖKBEY genel maksat helikopteri projesinde aktif rol oynadığı öğrenildi. Ekici, saldırı sırasında giydiği botları oturduğu binanın girişine konuldu.

ankara-sehit-muhendis-gokbey-projesinde-387111-107321.jpgEşi Yalçın Ekici’nin 14. evlilik yıl dönümü nedeniyle gönderdiği çiçeği almak için nizamiyeye giden Zahide Güçlü Ekici (36), saldırıda hayatını kaybetti. Balıkesir Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Ekici’nin, TUSAŞ’ta yerli ve milli imkanlarla geliştirilen GÖKBEY helikopterinin imalatında önemli görevler üstlendiği kaydedildi.

ankara-sehit-muhendis-gokbey-projesinde-387109-107321.jpgAğabeyi Hamit Kurtuluş Güçlü, "Vatanını çok severdi. Şehitlik ona çok yakıştı" diyerek, Ekici'nin yardımseverliğini vurguladı. Zahide Güçlü Ekici, 2021’de lösemiye yakalanan 8 yaşındaki kızına büyük destek vermiş, aynı zamanda kanser hastalarına da yardımcı olmuştur.

ankara-sehit-muhendis-gokbey-projesinde-387107-107321.jpgEkici'nin oturduğu binanın önünde taziye alanı oluşturuldu ve Türk bayrağı asıldı. Ekici’nin ailesi, binanın önünde taziyeleri kabul ederken, bir iş arkadaşı, "Zahide çok başarılı ve güçlü bir kadındı. Birlikte birçok projede yer aldık" dedi.

ankara-sehit-muhendis-gokbey-projesinde-387108-107321.jpgEkici’nin ağabeyi, "Melek gibi bir insandı, tanıdığı tanımadığı herkese yardım ederdi. Vatanına çok bağlıydı, çok severdi. Şehitlik ona çok yakıştı. Yaptığı işten gurur duyuyordu" diye konuştu.

ankara-sehit-muhendis-gokbey-projesinde-387110-107321.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.