Sektör lideri otomotiv devi 400 bin aracı teslim edemedi: Her şey kazayla ortaya çıktı

Sektör lideri otomotiv devi 400 bin aracı teslim edemedi: Her şey kazayla ortaya çıktı

Otomotiv devi BMW, 9 modeli ile birlikte Mini Cooper ve Rolls-Royce Spectre siparişlerinin teslimatını gerçekleştiremedi.

BMW, fren sistemi arızası nedeniyle 1,5 milyon aracı geri çağırma kararı almıştı. Kazada yer alan BMW X7 sürücüsü, aracını yeni almış ve tatile çıkmıştı. Hız sınırlı bir otoyolda yaşanan arıza sonucunda ABS ve DSC sistemleri devre dışı kalınca sürücü, frenleri aşırı bir şekilde kullanmak zorunda kaldı. Ancak yaklaşık 200 metre fren mesafesi kat edilmesine rağmen çarpışma kaçınılmaz oldu.

Olayın ardından BMW, sürücüye mobilite garantisi sunsa da, aracı kullanılamaz durumda olduğuna dair bilgi vererek tren kullanmasını önerdi. Üç gün sonra, sürücü, fren sistemindeki sorunla ilgili geri çağırma bildirimini aldı.

BMW, bu kazanın ardından teslimatları durdurma kararı aldı. Gerekli yazılım güncellemeleri ve yeni fren sistemleri takılmadan teslimat yapılmayacak. Yedek parçaların temin edilmesinin ise 3 ila 5 ay süreceği öngörülüyor. Araç sahipleri, bilgi yazısını imzalayıp onaylamadan araçlarını teslim alamayacak.

Yeni araç satın alan müşteriler, yasal garanti kapsamında haklarını talep edebilir. 2022 yılında satın alınan araçlar için bu haklar, 2024 sonunda sona erecek. Etkilenen modeller arasında BMW 2 Serisi Active Tourer, BMW X1, BMW X5, BMW X7, Mini Cooper ve Rolls-Royce Spectre bulunuyor. Bu durum, BMW'nin müşteri güvenini yeniden kazanması için ciddi bir sınav niteliği taşıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.