Sel mahalleyi vurdu

Sel mahalleyi vurdu

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, sel felaketiyle etkilenen Oltu ilçesinin kırsal Ayvalı Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Hasar gören evleri ziyaret eden Vali Çiftçi, mahalle sakinleriyle görüşerek yetkililerden bilgi aldı. Meteorolojiden günlük olarak anlık bilgiler aldıklarını belirten Vali Çiftçi, "Sarı kodlu uyarı verildiğinde ve afet durumu oluştuğunda ekiplerimiz hemen ilçelerimiz ve belediyelerimizle iletişime geçiyor. Vatandaşlarımızı derelerden ve zarar görebilecek bölgelerden uzak durmaları konusunda uyarıyoruz. Bu sayede can ve mal kayıplarını en aza indirmeyi hedefliyoruz. Şu ana kadar aldığımız tedbirlerle şükür ki ciddi can kaybı yaşamadık. Bu durum tüm afet bölgeleri için geçerli" dedi.

Vali Çiftçi, sel felaketinin boyutunu vurgulayarak şunları dile getirdi: "1965 yılından bu yana, yaklaşık 60 yıllık dönemde Oltu'ya düşen yağış ortalaması metrekare başına 37 kilogramdır. Ancak Temmuz ayının ilk 15 gününde Oltu'ya toplamda 70 kilogram yağış düşmüş durumda. Bu, uzun yıllar ortalamasının 2 katı anlamına geliyor ve yağışlar hala devam ediyor. Topraklar şu anda yağmura doygun durumda, küçük bir yağış bile afete dönüşebilir."

Vali Çiftçi, vatandaşların tedbirli olmalarını ve meteorolojik uyarılara dikkat etmelerini istediğini belirterek sözlerini noktaladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.