Selçuk Geçer: Dolar çok pis çakılacak

Selçuk Geçer: Dolar çok pis çakılacak
Selçuk Geçer, ekonomik anlamda dolar kurunun çakılacağı sistemi açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki birikimi değerlendirmek için yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, bitcoin ve borsa gibi alanlar dikkat çekiyor.Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ekonomik anlamda dolar kurunun çakılacağı duyurdu.

FAİZLER REKOR KIRIYOR

Merkez Bankası’nın politika faizini 500 puan artırarak rekor seviye yüzde 50’ye getirdi. Faizin yüzde 50 bandına gelmesi ile TL varlıklarında alımlar hız kazandı. Mevduat faizleri yüzde 60 seviyelerine kadar gelmesi göz kamaştırdı.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

FED TARAFINDAKİ PİYASA ETKİSİ

ABD tarafında ise FED faiz indirimine bu yıl gitmeyeceğinin sinyalini verdi. FED geçtiğimiz günlerde faizi sabit tuttuklarını açıklamıştı. FED’in hamlesi ise kuru korumak olduğu belirtildi. Çünkü FED’in faiz indirimi sonrasında altın, bitcoin gibi varlıklarda artışa sebep olacağı ileri sürülüyor.

DOLAR VE BORSADA SON DURUM?

Son olarak dolar tarafında bir ayda sabit kalması göze çarpıyor. 32,25 bandında seyreden dolar ise yatırımcıları tedirgin ediyor. Türkiye tarafında ise borsa 10 bin 250 seviyesi ile yerini koruyor.

112086606-dolartl.jpg

GEÇER: DOLAR ÇOK PİS ÇAKILACAK

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, ekonomik anlamda dolar kurunun çakılacağı sistemi ‘Dolar çok pis çakılacak’ videosu ile duyurdu. Geçer doların gerçek değerinin 50 TL olduğunu söylerken, “50 liralık bir dolar kurundan bahsediyoruz O ürün öyle ya da böyle gerçek değerine gelir. Gerçek değerine geldiği zaman da büyük yıkımlar olur” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.