Selçuk Geçer: Rekor kıracak

Selçuk Geçer: Rekor kıracak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kritik ayrıntıya dikkat çekerek yükseldiğini işaret etti.

Enflasyon artışı ve beraberinde gelen dolar kuru rekor kırmıştı. Son günlerde dolardaki yükseliş yavaşlasa da ünlü ekonomist Selçuk Geçer, kritik ayrıntıya dikkat çekerek yükseldiğini işaret etti.

Merkez Bankası, enflasyon ve kur ile mücadelesi kapsamında faiz artışı ve parasal sıkılaşmaya gitmişti. Bu noktada enflasyon oranında geçmiş dönemdeki artışı yavaşlasa da artmaya devam ediyor. Dolar TL tarafında ise faizin yüzde 50 seviyelere gelmesi sebebiyle mevduat ve borsaya yöneliş artıyor.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

DOLAR VE ENFLASYON İKİLEMİ

Enflasyon oranı yıllık bazda yüzde 70 seviyelerine kadar geldi. Bu artış sebebi olarak ise eski ekonomi politikası olduğu söyleniyor. Mehmet Şimşek’in ise yeni politikası yükseliş engellendi. Peki enflasyon oranındaki düşüş devam edecek mi? Dolar TL tarafı ne olacak? Konuya dair ünlü ekonomist Selçuk Geçer bombayı patlattı.

dolar-tl.jpg

GEÇER: YÜKSELİYOR

Geçer, enflasyon yükseldiği için dolar yükseliyor algısının yerine şu anda dolar durduğu için enflasyonun yükseldiğini söyledi. Geçer, “Kamu harcamaları ve zamları ortada ticaret erbabının ister istemez kuru 30 liradan değil aslında 45 veya 50 TL’den fiyatlanıyor. Yurt dışından mal getiren yabancının ya da buraya ham madde getirenlerin fiyatlaması ortada” şeklinde açıkladı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.