Selçuk Geçer: Rekor kırmaya devam edecek

Selçuk Geçer: Rekor kırmaya devam edecek

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, enflasyonun düşmemesinin en temel nedenini dolar üzerinden açıkladı.

Türkiye’de enflasyon oranındaki ciddi artışın Dolar TL tarafında yükselişe neden olduğu belirtilmişti. Ancak enflasyon oranında yaşanan yavaşlama ile beraber Dolar TL tarafında yaşanan gelişmelerin enflasyonu düşürmemesi ise dikkat çekti. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, enflasyonun düşmemesinin en temel nedenini dolar üzerinden açıkladı.

DOLAR TL’DE DURGUNLUK SÜRÜYOR

Merkez Bankası enflasyon ile kur tarafındaki rekor artışı engellemek amacıyla faiz artırımına ve sıkı para politikasına gitmişti. Son 1 senede gerçekleştirilen adımlar meyvesini verdi. Dolar TL tarafında durgunluklar meydana geldi.

112086606-dolartl.jpg

DÜŞÜŞ OLACAK MI?

Ancak Dolar TL tarafındaki durgunluğun düşüşe geçmemesi ise dikkat çekiyor. Enflasyon düşüşünün doları da düşüreceği ise ön görülüyor. Fakat kur ile enflasyon arasındaki bağlantının etkisiz olduğunu ünlü ekonomist Selçuk Geçer, açığa çıkardı. Geçer, enflasyonun düşürülmesinin üretime bağlı olduğunu söyledi.

dolar-tl-turk-lirasi-0000.jpg

GEÇER: ÜRETİM YOKSA ETKİ EDER

Selçuk Geçer, kur yükselse de düşse de enflasyonu etkilemeyeceği tek ortamın Türkiye'nin kendi kaynaklarıyla üretmesi olduğunun altını çizdi. Geçer, “Eğer sen bu kadar yabancı bağımlısı olduysan bütün üretiminden tüketimine kadar dolar bağımlısı olduysan; dolar yükseldiğinde enflasyon yükselir dolar düştüğünde enflasyon düşmez. Dolar sabit kalsa da enflasyon yükselmeye devam eder ama sen kendi kaynaklarını üretiyorsa bir ekonomi programın varsa dolar yükselse de düşse de etki etmez” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.