Sendikadan zam talebi

Sendikadan zam talebi

Hizmet İş Sendikası Bursa 2 No'lu Şube Başkanı Enes Şeker, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve iştiraklerinde çalışan 8 bin işçi için ek zam taleplerini ilettiklerini belirtti.

Şube Başkanı Enes Şeker, yaşanan enflasyon artışı ve hayat pahalılığının üyelerini olumsuz etkilediğini vurgulayarak, en düşük ücretin 42 bin TL olması taleplerini Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine ilettiklerini ifade etti.

Şeker'in açıklamalarına göre, 1 Ocak 2024 tarihinde yapılan toplu iş sözleşmesiyle üyelerin beklentilerinin karşılandığını ancak sonrasında yaşanan ekonomik şartların ek zam ihtiyacını ortaya çıkardığını belirtti. 1 Temmuz 2024 tarihinde ise enflasyon ve hayat pahalılığı gibi faktörlerin göz önünde bulundurularak ek zam oranının tekrar değerlendirileceğini sözlerine ekledi.

Özellikle Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey'in seçim öncesinde verdiği yüzde 20 zam vaadini hatırlatan Şeker, bu sözlerin yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Sendika olarak üyelerin mağduriyetlerinin giderilmesi ve verilen sözlerin tutulması konusunda kararlı olduklarını belirten Şeker, gelişmeleri üyeler ve kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.