Şener Üşümezsoy Kahramanmaraş depremi sonrası konuştu: Yeni büyük depremin işaretçisi mi?

Şener Üşümezsoy Kahramanmaraş depremi sonrası konuştu: Yeni büyük depremin işaretçisi mi?

Şener Üşümezsoy, Pazarcık’ta olan depremi Kamu Son Haber’e değerlendirdi.

Kahramanmaraş Pazarcık’ta iki deprem meydana geldi. İlk deprem saat 09.02 sıralarında 3.8 büyüklüğünde gerçekleşirken ikinci deprem 19.31’de 5.0 büyüklüğünde oldu. Deprem sonrası AFAD tarafından herhangi bir olumsuz durumun olmadığı belirtildi.

ÜŞÜMEZSOY: 6 ŞUBAT’TA KIRILAN İLK FAYIN ÜZERİNDE OLAN BİR DEPREM

Deprem sonrası deprem bilimci Şener Üşümezsoy, Pazarcık’ta olan depremi Kamu Son Haber’e değerlendirdi. Üşümezsoy, “Pazarcık'taki deprem Doğu Anadolu fayı değil, 6 Şubat depremini başlatan fayı üzerinde olan bir depremdir. İlk kırılan fay Gaziantep'te oluşan faydır. Hemen akabinde Doğu Anadolu fayı kırılmıştır. Ondan sonra ise Amanos dağlarındaki Nurdağı(Kırıkhan) fayı kırılmıştır. Bu anlamda bu deprem, 6 Şubat’ta kırılan ilk fayın Gaziantep (Narlı) fayı üzerinde olmuştur. Bu sebeple en şiddetli hisseden Gaziantep olmuştur. Bu noktada yeni bir depremin işaretçisi değil" dedi.

whatsapp-gorsel-2024-09-07-saat-10-17-56-555f96cb.jpg

whatsapp-gorsel-2024-09-07-saat-10-24-16-79854175.jpg

AFAD verilerine göre; Kahramanmaraş'ta 5.0 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 09.31'de Pazarcık'ta olan deprem yerin 7 km derinliğinde meydana geldi. Saat 09.02'de aynı şekilde Kahramanmaraş Pazarcık'ta 3.8 büyüklüğünde deprem olurken, 28 dakika sonras ise aynı bölgede 5.0 büyüklüğünde deprem oldu.

“OLUMSUZ BİR DURUM YOK”

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'den depremin ardından sosyal medyadan açıklama gerçekleştirdi. Vali Ünlüer, ekiplerin sahada tespit çalışmalarına devam ettiğini belirterek şu ifadeleri kullandı:

"Pazarcık ilçemizde , büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Şu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun."

1792334.jpg

AFAD'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

AFAD tarafından yapılan açıklam şu şekilde gerçekleşti;

"Kahramanmaraş ilimizin Pazarcık ilçesinde saat 09.31’de meydana gelen 5.0 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.