Şenol Babuşçu: Büyük kaybettirecek

Şenol Babuşçu: Büyük kaybettirecek

Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu, büyük kayıplara neden olan KKM hesaplarında yıl sonu tablosunu çizdi.

Dolar kurunu düşürmek amacıyla eski bakan Nurettin Nebati tarafından çıkarılan Kur Korumalı Mevduat(KKM) işe yaramadı. Mehmet Şimşek’in bakanlıktaki ilk görevi ise KKM hesaplarından kurtulmak amacıyla kısıtlayıcı eylemler gerçekleştirdi. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu, ise büyük kayıplara neden olan KKM hesaplarında yıl sonu tablosunu çizdi.

KKM DOLARI DÜŞÜREMEDİ

Türkiye ekonomisinde pandemi dönemi sonrası hızla artan dolar kuruna karşın o dönemin bakanı olan Nurettin Nebati bir takım önlemler aldı. Bu noktada KKM hesapları oluşturarak doların talebini azaltarak TL varlıklarının değerlendirilmesi amaçlandı. Ancak amaç çarşıya uymayınca dolardaki yükselişi durduramadı.

dolar-tl-turk-lirasi-0000-001.jpg

ŞİMŞEK’TEN KKM HAMLESİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na Mehmet Şimşek’in gelmesi ile KKM tarafından çıkışlar hızlandı. Şimşek, KKM tarafında getirdiği kısıtlamalar ise meyvesini verdi. KKM toplamı geçen hafta 26,5 milyar TL düşüşle 2,1 trilyon TL'ye geldi.

BABUŞÇU: 50 MİLYARA YAKIN ÇIKIŞ OLABİLİR

KKM tarafında bekleyen yatırımcıları ise ne yapılması konusunda uzmanların görüşlerine başvuruyor. Ünlü ekonomist Şenol Babuşçu, KKM tarafında düşüşün yıl sonuna kadar süreceğinin altını çizerken, “Yıl sonuna kadar büyük bir ölçüde azaltacaklar. Bu sene sonunda 50 milyara yakın çıkış olabilir. Yıl sonuna kadar 20 milyar dolar civarına inecektir” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.