Şeyda polisin katili Yunus Emre Geçti’ye indirim uygulanmış! Skandallar bitmiyor

Şeyda polisin katili Yunus Emre Geçti’ye indirim uygulanmış! Skandallar bitmiyor

19 suç kaydı bulunduğu halde dışarda olan ve Şeyda polisi katleden katil Yunus Emre Geçit’e mahkemede indirim uygulandığı ortaya çıktı.

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'nin, daha önce yargılandığı bir davada "saygı" indirimiyle cezasının 11 yıldan 3 yıla düşürüldüğü ortaya çıktı. Geçti, 19 Eylül 2022'de Sancaktepe'de yaşanan bir olay nedeniyle üç kişiyle birlikte yargılandı.

Geçti ve diğer sanıklar, arkadaşları Taha S. ile gece vakti ormanlık alanda bir kişiyi silahla tehdit edip darp ettikten sonra bin lira ve telefonunu gasp etti. Daha sonra mağdura eşyalarını geri almak için 7 bin lira daha ödemesi gerektiğini söylediler.

thumbs-b-c-6e73fdb433bdb6ca7883c80e7bd2dc39.jpg

Sanıklar hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Silahla yağma" suçlarından 29 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Sanıklar suçlamaları reddetti, yalnızca aralarında tartışma yaşandığını ve para almadıklarını iddia etti. Geçti ise, "Zararı ailem karşıladı, ama suçum yok" dedi.

Ağır Ceza Mahkemesi, Geçti'yi "silahla yağma" suçundan 11 yıl hapse mahkûm etti. Ancak olay tarihinde 18 yaşından küçük olması ve mağdurun zararını gidermesi nedeniyle indirim uygulandı.

Mahkeme ayrıca, sanığın "Yargılama sürecindeki olumlu davranışları, duruşmadaki saygılı tutumu ve cezanın geleceği üzerindeki olumsuz etkileri" gerekçesiyle cezasını 3 yıl 20 güne düşürdü. Diğer sanıklara da çeşitli hapis cezaları verilirken, dava dosyası incelenmek üzere İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi'ne gönderildi.

polis-memuru-seyda-yilmazi-sehit-eden-yunus-emre-gectinin-kuzeni-gozaltinda-wfzj.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.