Seyyanen zamdaki plan sızdı. İktidara yakın gazeteci canlı yayında açıkladı

Seyyanen zamdaki plan sızdı. İktidara yakın gazeteci canlı yayında açıkladı

Gazeteci Selvi, köşe yazısında iktidarın seyyanen zamda üzerinde durduğu rakamları aktardı.

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci ve köşe yazarı Abdülkadir Selvi, Hürriyet gazetesinde yayımlanan yazısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın emekli maaşlarına ilişkin yaptığı çalışmaları aktardı.

f5-haber-lwfa-cover.jpgSelvi'ye göre, Bakan Işıkhan tarafından kabine toplantısında sunulan çalışma, emeklilere seyyanen zam yapılması üzerine odaklanıyor ve üç farklı rakam üzerinde durulduğunu belirtti.

Selvi'nin yazısına göre, Bakan Işıkhan'ın önerdiği üç alternatif emekli maaşı artışı şu şekilde:
- 11 bin 500 TL
- 12 bin TL
- 12 bin 500 TL

Bu seçeneklerin tartışıldığı ve Bakanlar Kurulu'nda sunum yapıldığı ifade edilirken, en düşük emekli maaşının şu anda 10 bin TL olduğu ve bu düzenlemeyle bu rakamın önemli ölçüde artırılmasının planlandığı vurgulandı.

o-bankalardan-emekli-maasi-alan-her-ldjw.jpgSelvi, bu artışın 3 milyon 800 bin emekliyi etkileyeceğini ve bu sayının, maaşların 12 bin 500 TL'ye çıkarılması durumunda 4 milyonu aşabileceğini belirtti.

Konuyla ilgili olarak TGRT Haber Ankara Temsilcisi Fatih Atik ve Türkiye Gazetesi Yazarı Cem Küçük'ün canlı yayında yaptıkları açıklamalara göre, Bakanlar Kurulu'nda sunulan seçenekli planın detayları üzerinde çalışmalar sürdürüldüğü, ancak net bir karar alınmadığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu konuda daha dikkatli olunması gerektiği yönünde görüş bildirdiği belirtildi.

para-emekli-tl-maas-g6ug-cover.jpgTürkiye'de emekli maaşlarına yönelik yapılan çalışmaların önümüzdeki dönemde netleşmesi bekleniyor. Hükümetin, emeklilere daha yüksek maaşlar sağlama konusundaki iradesi ve kamuoyundaki baskı göz önünde bulundurularak, ilgili düzenlemenin ay sonuna kadar hazırlanması planlanıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.