SGK artık o ücretleri iade edecek! Mahkemeden kritik karar

SGK artık o ücretleri iade edecek! Mahkemeden kritik karar

Mahkeme kararını resmen verdi. Artık SGK o ücretleri ailelere iade edecek.

Türkiye’de kanser tedavileri için bulunmayan bazı ilaçlar SGK tarafından karşılanmıyor. Kanser tedavisinde kullanılan bazı ilaçların SGK tarafından karşılanmadığı gibi bu ilaçların bedellerinin hasta veya hasta yakınları tarafından ödenmek zorunda kalıyor.

Bu ilaçların fiyatları oldukça yüksek olabilirken, bir kanser ilacının bir kürünün maliyeti 15.000 TL ile 150.000 TL arasında değiştiği biliniyor. Bu durumla ilgili Ankara’da önemli bir gelişme yaşandı.

kanserde-akilli-lac-nedir-akilli-lac-kullanimi-nas-6330391.webp

Halk TV’den Ramazan Sözen’in haberine göre, Ankara’da akciğer kanseri tedavisi teşhisi konulan Nurettin Boyar’a, doktorlar tarafından, standart tedavi yöntemleri olan "kemoterapi ve radyoterapi" yerine akıllı ilaç kullanılması gerektiği ifade edildi.

SGK RET ETTİ

Doktorların yönlendirmesiyle Boyar, ilaçların ödemelerini kendi imkânı ile yaptı. Ancak hastalıktan 1 yıl sonra pet çekimi için gittiği hastaneden enfeksiyon kapan Nurettin Boyar hayatını kaybetti.

akciger-kanserinde-akilli-ilac-kullanimi.jpg

Boyar’ın vefatından sonra kızı S.Ö., kanser tedavisi için aldıkları ilacın parasının iadesini Ankara Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nden talep etti ve müdürlükten ret yanıtı geldi.

İLAÇ PARASININ AİLEYE ÖDENMESİNE KARAR VERİLDİ

Bunun üzerine mahkeme yolunu tutan aile Ankara 8. İş Mahkemesi’nde SGK’ya karşı açılan davada, Boyar’ın yasal mirasçısı olan eşi ve iki çocuğuna geri ödemenin yapılması talep edildi.

720191.jpg

Mahkeme, geçen 9 Temmuz’da görülen 2’inci duruşmada davanın kabulü ile sonuçlandı. Kararla birlikte, Boyar’ın tedavisi için yapılan ilaç harcaması kendisinden geriye kalan ailesine geri ödenmesine karar verildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.