SGK ödemelerine zam geldi! Bakan Işıkhan duyurusunu yaptı

SGK ödemelerine zam geldi! Bakan Işıkhan duyurusunu yaptı

Bakan şahsen duyurdu; SGK destek ödemelerinde yüzde 40 oranında artışa gidildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanan 684 adet tıbbi malzemenin destek tutarında artış yapıldığını duyurdu.

Bakan Işıkhan, bu değişiklikle birlikte vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlayacağını ve mali yüklerinin azalacağını belirtti. Sosyal medya paylaşımında, artan destek tutarlarının tıbbi malzeme ihtiyacı duyan hastalar için önemli bir adım olduğunu vurgulayan Işıkhan, SGK'nın vatandaşların sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanmaları için çalışmalarını sürdüreceğini ifade etti.

YÜZDE 40 ORANINDA DESTEK

Bakan Işıkhan yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği ile Genel Sağlık Sigortalı vatandaşlarımız için önemli bir iyileştirmeyi hayata geçirdik. 684 adet tıbbi malzemenin Sosyal Güvenlik Kurumu'muzca ödenen fiyatını yüzde 40 oranında artırdık. Ayrıca, protein metabolizması bozuklukları, çölyak hastalığı ve kseroderma pigmentosum (XP) ile albinizm tedavisinde kullanılan güneşten koruyucu kremler için ödenen aylık nakdi tutarda da yüzde 40 oranında artış sağladık. Yapılan düzenlemeyle 1 milyar 975 milyon TL tutarında iyileştirme sağlıyoruz" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.