SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak.

SGK taşınmazları elektronik ortamda satılacak.

Sosyal Güvenlik Kurumu Taşınmazlarının elektronik ortamda açık artırma suretiyle satış işlemlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik yayımlandı. 

Çetin UZKAL / KAMU SON HABER 

Resmi Gazete''de yayımlanan yönetmeliğin, elektronik satış portalı üzerinden açık arttırma suretiyle yapılacak işlemleri kapsadığı belirtildi. Yönetmelikte bu işlemlere ilişkin usul ve esaslarda belirlendi. 

TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ YER ALACAK 
Taşınmazın açık arttırma ilanı, kurumun internet sitesinde yayımlanacak. Kurumun internet sitesinden elektronik satış portalına erişim sağlanacak. İlanda, taşınmazın tapu kayıt bilgisi, tahmini satış değeri, imar durumu, açık arttırmanın yapılacağı gün ve saat aralığı ile artırma şartnamesinde yer alan diğer bilgiler yer alacak. 

TAŞINMAZIN İLANI YAYIMLANACAK
İhaleye konu taşınmazın satış ilanı ilgili mevzuat hükümleri kapsamında; Basın İlân Kurumu İlan Portalında, Kurumun internet sitesinde, Resmî Gazete’de bir defa, yerel gazetede iki defa, Türkiye genelinde yayımlanan tirajı en yüksek üç gazeteden birinde iki defa olacak şekilde ilk ilan ihaleden en az on gün, son ilan ise ihaleden en az beş gün önce yayımlanacak. 

İHALE KOMİSYONU KİMLERDEN OLUŞACAK 
İhale komisyonunda görevlendirilecek asıl ve yedek üyeler, Daire Başkanı tarafından belirlenerek Kurum Başkanının onayına sunulacak. İhale komisyonu, Daire Başkanlığında görevli bir şube müdürü başkanlığında, bir teknik personel, ilgili birimden iki personel ile Strateji Geliştirme Başkanlığından, ilgili başkanlık tarafından belirlenecek uzman düzeyinde bir personelden oluşacak. 

TEMİNAT BEDELİ YATIRILACAK 
Artırmaya katılabilmek için taşınmazın tahmini satış değerinin %5’ini geçmemek üzere Daire Başkanlığınca belirlenecek tutardaki teminat bedelinin, ihale ilan metninde belirtilecek başvuru süresinin bitimine kadar Kurum hesabına yatırılması zorunludur. 

30 GÜN İÇİNDE İHALE BEDELİ YATIRILACAK 
İhalenin hangi gün ve saatte tamamlandığı, şartlar yerine gelmişse en yüksek teklifi veren istekli üzerinde ihalenin bırakıldığı, ihale sonucunun yetkili organ tarafından onaylanmasını müteakip yapılacak tebligatın istekliye tebliğ tarihinden itibaren otuz iş günü içinde ihale bedelinin Kurum hesabına ödenmesi gerektiği ve şartlar yerine gelmediği takdirde ihalenin hangi gerekçeyle yapılamadığı tutanakta açıkça belirtilecek. 

Bu yönetmelik hükümleri, kurumun internet sitesinden elektronik satış uygulamasına geçileceğinin duyurulduğu tarihe kadar uygulanmayacak.

 

 

 

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.