SGK uzmanı emeklilere sevindirici haberi verdi ‘Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor'

SGK uzmanı emeklilere sevindirici haberi verdi ‘Emekli maaşlarına seyyanen zam geliyor'

SGK Uzmanı Murat Bal, emekli maaşlarına ilişkin seyyanen zam haberini açıkladı.

SGK Uzmanı Murat Bal, Kamu Son Haber muhabiri Süleyman Çay’a emekli maaşlarına ilişkin seyyanen zam haberini açıkladı.

EMEKLİLER MAAŞA TEPKİLİ

Milyonlarca emeklinin maaşına Ocak ayında yüzde 49,25 oranında zam gerçekleştirildi. Ancak emekli maaşlarına yapılan düzenlemede 6 bin 700 ve altında kök aylığı alan emeklileri derinden sarsmadı. Bu sebeple pek çok emekli, açlık sınırının altında kalan maaşlarına tepki gösteriyor.

BAKAN KAPIYI KAPATMIŞTI

Pek çok emekli ise düşük olan maaşlarına bir seyyanen artışın yapılmasını istiyor. Fakat seyyanen artış talebine ilişkin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kapıyı kapatmıştı.

emekl-21.jpg

BAL: YÜZDE 25 CİVARINDA OLUR

Son kulislerde ise emekli maaş zammında seyyanen artış formülü masada olduğu aktarılıyor. Seyyanen artış için ise SGK uzmanları görüşlerini açıklamaya başladı. SGK Uzmanı Murat Bal, Kamu Son Haber muhabiri Süleyman Çay’a özel konuştu.

Bal, seyyanen artışa ilişkin, “SSK ve Bağkur emekli maaşına bir seyyanen zam gelebilir. Diğer emekli maaşlarında bir seyyanen zam olmaz. Yüzde 25 civarında bir seyyanen zam olur düşüncesindeyim” dedi.

emekl-1.jpg

Seyyanen zam emekli maaşlarına yapılan, enflasyon oranına göre belirlenen zam olarak adlandırılıyor. Bu zam, emekli maaşlarının alım gücünü korumak amacıyla gerçekleştirilir. Seyyanen zam, genellikle yıllık enflasyon oranı baz alınarak ortaya çıkar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.