SGK uzmanı İsa Karakaş kara haberi verdi! Torba yasada emekli için kahreden detay ortaya çıktı

SGK uzmanı İsa Karakaş kara haberi verdi! Torba yasada emekli için kahreden detay ortaya çıktı

SGK uzmanı İsa Karakaş, EYT’yi kaçıranlar için gündemden düşmeyen kademeli emeklilik konusuyla alakalı flaş açıklamalarda bulundu.

2000 ile 2008 yılları arasında SGK girişi olan SSK ve Bağ-Kur’lu çalışanlar, erken emeklilik için torba yasa maddelerinde kendilerine yönelik bir madde olup olmadığını merak ediyordu.

Konuya açıklık getiren SGK uzmanı İsa Karakaş, bu dönemde SGK’ya girişi olanlar için mevcut durumda böyle bir çalışmanın olmadığını katıldığı bir canlı yayında duyurdu.

SGK'dan EYT açıklaması: 'Yüzde 30 zam' karmaşasına yanıt geldi - Dünya Gazetesi

KADEMELİ EMEKLİLİKTE SON DURUM NE?

Kademeli emeklilik, belirlenen yaş ve prim gününe ulaşan çalışanların kısmi olarak emekli olmasını imkan tanıyan bir sistem.

Picture background

Milyonlarca çalışanın gözü kulağı Meclis’teki torba yasa görüşmelerine çevrilmiş durumda. Ancak İsa Karakaş, bu torba yasada şu an için kademeli emeklilikle ilgili net bir çalışmanın bulunmadığını da belirtti. Konunun Meclis'teki görüşmelerle netlik kazanılacağını da sözlerine ekledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, staj sigortası ve kademeli emeklilikle ilgili herhangi bir çalışma olmadığını daha önce de açıklamıştı. Bu açıklama, kademeli emeklilik bekleyen yüz binlerce vatandaş için hayal kırıklığı anlamına geliyor.

SGK önünde EYT kuyruğu - Son Dakika Türkiye Haberleri | NTV Haber

Meclise gelecek olan torba yasa görüşmelerinin başlamasıyla birlikte kademeli emeklilik konusu da netlik kazanacak. Ancak şu an için bu yönde bir adım atılmadığını belirten Karakaş, çalışanların bu süreçte beklentilerini kontrol etmeleri gerektiğini söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.