SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşı için en net rakamı verdi 'Emekliyi bekleyen acı reçeteyi açıkladı'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun emekli maaşı için en net rakamı verdi 'Emekliyi bekleyen acı reçeteyi açıkladı'

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, emekli maaşına ilişkin Kabine Toplantısı'nda çıkacak olan rakamı açıkladı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Kabin Toplantısı öncesi çıkacak net rakamı açıkladı.

Pek çok emekli yarın toplanması beklenen Kabine Toplantısı’nda çıkacak zam kararına odaklandı. Masada 6 aylık enflasyon farkı olan yüzde 37,57’nin üstüne gelecek ek zam ve maaşlardaki eşitleme ile beraber maaşlar da ortaya çıkacak.

Bazı uzmanlar emekli ücretlerine ilişkin net rakamlarını ve hesaplamalarını açıklamaya devam ediyor. Onlardan biri ise SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Özgür Erdursun YouTube canlı yayınında Kabine Toplantısı’nda çıkacak rakamı açıkladı. Emeklilerin alacağı net ücret ise belli oldu.

emekli.jpg

"SEYYANEN ARTIŞ YAPILMAYACAK"

Özgür Erdursun, emeklilere yapılacak olan en düşük emekli maaş zammına ilişkin üç farklı rakamı açıkladı. Erdursun, “Kabine Toplantısı’nın ardından en düşük emekli aylıklarının 10 bin 500 TL, 11 bin TL ve 11 bin 250 TL bandına getirecekler. Kabine Pazartesi günü büyük ihtimalle toplanacak. Seyyanen bir artış ise yapılmayacak” dedi.

“EMEKLİLER İÇİN ÇOK İYİ BİR YIL OLMAYACAK”

Kabinede maaş zammı dışında ek zam konusunun da gündeme geleceğini söyleyen Erdursun, ek zammın yüzde 8 ile yüzde 12 arasında olacağını açıkladı. Erdursun, “Bu ek zammın adına refah payı diyebiliriz. Ocak ayına ek zam yetişmeyecek. Çünkü Pazartesi günü görüşülüp 16’sında meclise sunulacak. Sonra plan bütçede görüşülerek meclisten onaylanacak. Bu işlemler Ocak ayına yetişmez. Şubat ayında ek zammı alırız. Son olarak 2024 yılı emekliler için çok iyi bir yıl olmayacak” ifadelerini kullandı.

erdursun-2.jpg

PAZARTESİ GÜNÜ TOPLANMASI ÖN GÖRÜLÜYOR

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın koordinasyonunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından planlanan SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşlarında iyileştirmeye yönelik çalışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Pazartesi günü Kabine Toplantısı’nda sunulması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.