Siber dolandırıcılar üzerinize kredi çekiyorlar! Bankada hesabı olanlar dikkat! Ne onay kodu geliyor ne de bir bildirim

Siber dolandırıcılar üzerinize kredi çekiyorlar! Bankada hesabı olanlar dikkat! Ne onay kodu geliyor ne de bir bildirim

Siber dolandırıcıların vatandaşların uyuduğu saatlerde mobil bankacılık uygulamalarına erişerek kredi çektikleri ve çektikleri kredileri kendi hesaplarına aktardıkları ortaya çıktı. Yüzlerce vatandaş mağdur oldu.

Özel bir banka, müşterilerinden ardı ardına gelen şikayetlerle şoke oldu. Bankanın müşterilerinin hesaplarından yüksek meblağlı krediler çekildiği ortaya çıktı.

ATV Haber’de yer alan bilgilere göre, özel bir bankanın yüzlerce müşterisi bu şekilde siber dolandırıcılar tarafından mağdur edildi.

Dolandırıcılar gece vakti, müşterilerin mobil bankacılık hesaplarına erişerek krediler çekti. Dolandırıcılar, daha sonra çektikleri bu paraları kendi hesaplarına aktardı.

ONAY KODU VE BİLDİRİM GELMEDİ

Müşterilere herhangi bir onay kodu veya bildirim gitmediği de ayrıca belirtildi. Mağdur olan yüzlerce vatandaştan biri de Ramazan Badur oldu. Badur konuyla iligli olarak yaptığı açıklamasında, “5. ayın 10'unda gece saat 02.30'da mobil hesabıma girilmiş. 275 bin liraya yakın bir kredi çekilmiş. Nakit param vardı, o çekilmiş. Krediyi çekiyorlar, ondan sonra bir hesaba EFT ediyorlar. Her şeyi siz yapmışsınız diyorlar ama benim hiçbir şeyden haberim yok. Hiç çekmediğim, bir lirasını bile kullanmadığım parayı ödetmek zorunda bıraktılar beni.” İfadelerini kullandı.

BU SAATLERE DİKKAT

Bilişim uzmanı Prof. Dr. Ali Murat Kırık, dolandırıcıların hangi saat diliminde daha çok harekete geçtiklerini “Gece 2 ila 5 aralığında yani diğer bir ifadeyle kriminal zaman diliminde vatandaşların hesaplarından para çekilmesine neden oluyor." İfadelerini kullanarak açıkladı.

TÜKETİCİ MAHKEMESİNE ŞİKAYET YAĞDI

Öte yandan yüzlerce mağdur çekmedikleri kredileri ödemek zorunda kalmalarına isyan etti. Tüketici mahkemesine ardı ardına şikayetler sonrası mağdurları umutlandıran bir karar geldi. Mağdurlardan birinin kredi ödemesi iptal edildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.