Zencefil, kekik, kereviz, keçiboynuzu, üzüm çekirdeği gibi akciğeri temizleyen besinleri tüketerek, bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.
İşte akciğerleri temizleyen en etkili besinler şu şekilde:
Zencefil
Listenin başında zencefil geliyor. Bitki çaylarının içerisinde sık sık kullanılan zencefil, iltihap karşıtı özellikleri ile ciğerlerdeki toksinlerin atılmasını kolaylaştırıyor. Kış aylarında daha fazla tüketilen bu besin, toz olarak da kullanılabilir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen zencefili hem bitki çaylarında, hem de yemeklerin içerisinde kullanabilirsiniz.
Kekik
İçeriğinde bulunan eterli uçucu yağlar nedeniyle akciğerleri temizleyen diğer besin ise kekiktir. Özellikle göğüs tıkanıklığına karşı oldukça etkili olan kekik, üst solunum yolu enfeksiyonlarına ve öksürüğe karşı iltihap gidericidir. Kurutularak çay olarak tüketimi mümkündür. Yağ olarak da balık, et ya da çorbaların içerisine katıp yenebilir, salatalarla tüketilebilir. Kekiği doğrudan kaynatıp suyunu da içebilirsiniz.
Kereviz
Kanserojen maddelere karşı oldukça etkili olan kereviz, ciğerlerin temizlenmesine yardımcı oluyor. Kerevizi dilerseniz pişirerek dilerseniz de çiğ olarak tüketebilirsiniz. Yüksek tansiyonu düşürücü ve ödem atıcı özelliğiyle pek çok faydası bulunan kerevizin kök kısmı genellikle yemeklerde yaprakları da çorbalar da kullanılmaktadır. Sapları ise çiğ olarak ya da salataya katılarak tüketilebilir. Özellikle haşlama olarak tüketildiğinde akciğerde oluşabilecek hastalıklara yakalanma riskini düşürüyor.
Keçiboynuzu
Genellikle pekmez yapımında kullanılan keçiboynuzu, detoks besinlerinden biridir. Vücudu toksinlerden arındırmasıyla bilinen bu besin, akciğerler için de son derece etkilidir. Çiğ bir şekilde tüketilebilir.
Üzüm Çekirdeği
Vücuttaki serbest radikallerle savaşarak dışarı atılmasını sağlayan üzüm çekirdeği, kanser karşıtı bir besindir. Akciğerlerin temizlenmesinde etkili rol oynayan üzüm çekirdeğini çiğ bir şekilde tüketebilirsiniz.