Sigaraya zam geldi! Gece yarısı vergi ayarı

Sigaraya zam geldi! Gece yarısı vergi ayarı

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla tütün ve tütün ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı artırıldı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile tütün ve tütün ürünlerine uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranında artışa gidildi. Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 45’ten 53,5'e yükseltilirken, maktu vergi tutarı da 7.800 TL olarak belirlendi.

Yeni düzenlemeyle birlikte, tütün içeren sigaralar, purolar, işlenmiş tütünler, homojenize tütünler ve tütün özleri gibi birçok ürün vergi artışından etkilenecek. Ayrıca, enfiye ve çiğnemeye uygun tütün ürünleri de bu zamdan etkilenecek.

ekran-goruntusu-2024-09-14-081446.png

Bu vergi artışı, tütün artış fiyatlarına doğrudan yansıyacak ve sigara fiyatlarında ciddi bir zamma neden olacak.

VERGİ ORANI YÜZDE 82'DEN 86'YA YÜKSELDİ

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, gece yarısı tütün ürünlerine gelen ÖTV düzenlemesi ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Bingöl, "Resmi Gazete’de gece yapılan ÖTV düzenlemesi ile 60 liralık bir paket sigaranın satış fiyatı içerisindeki vergi oranı %82’den %86’ya yükselmiştir. Bu düzenleme özellikle düşük fiyatlı sigara gruplarını etkilemektedir. Umarım bu uygulamalar kaçak ve kayıtdışını daha da artırmaz" dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.