Sigorta devi Türkiye'den çekiliyor: 406 bin müşterisi bulunuyordu

Sigorta devi Türkiye'den çekiliyor: 406 bin müşterisi bulunuyordu

Zurich Sigorta Türkiye'deki pazar payını artırma hedefleri doğrultusunda NN Hayat ve Emeklilik A.Ş.’yi satın alacağını açıkladı.

2008 yılından bu yana Türkiye'de de sigorta sektöründe faaliyet yürüten Zurich Sigorta, Ekim 2023 yılında Mapfre Yaşam Sigorta A.Ş.’yi satın alarak ‘hayat’ sektörüne de giriş yapmıştı.

2024 itibarıyla Zurich Yaşam ve Emeklilik Sigorta A.Ş. ismi altında faaliyet göstermeye devam eden şirket, son olarak NN Hayat ve Emeklilik’in satışı konusunda NN Group ile anlaşmaya vardı.zurich-sigorta.webp

REKABET KURULU’NDAN ONAY BEKLENİYOR

Şirkette konuya ilişkin yapılan açıklamada, "İşlem, düzenleyici kurumların ve Rekabet Kurulu'nun onaylarına tabidir ve işlemlerin nihai olarak 2025'in ilk çeyreğinde tamamlanması beklenmektedir." denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen NN International Insurance Üst Yöneticisi (CEO) Frank Eijsink, Türkiye'de bulunan operasyonlarını satma kararına titizlikle yürütülen bir sürecin ardından vardıklarını dile getirdi.

361236.webpNN SİGORTA HAKKINDA

Sigortacılık sektöründe 175 yılı deviren bir süredir faaliyet gösteren Hollanda merkezli NN Sigorta, 18 ülkede hizmet sunuyor.

Şirketin Türkiye’de ise 203 çalışanı ve 406 bin müşterisi bulunuyordu.

Şirket, 2023 yılında otomatik katılım portföyünü Fiba Emeklilik’e devretmişti. Şirketin dünya çapında 12 bin müşterisi bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.