Sıkışan fermuar anında açılacak! Terzilerin yıllardır sakladığı sır ortaya çıktı

Sıkışan fermuar anında açılacak! Terzilerin yıllardır sakladığı sır ortaya çıktı

Bir anda sıkışan fermuarınızı açmanın çok basit bir yöntemi var. Terziler detayını sır gibi saklıyordu…

SIKIŞAN FERMUAR NASIL AÇILIR?

Fermuar sıkışmalarını çözmek için bulaşık deterjanı kullanabilirsiniz. Önce biraz su ve deterjanı karıştırın. Sonra bu karışıma batırılmış bir pamuk parçasını fermuarın üzerine sürün. Deterjanın kayganlaştırma etkisi, sıkışmış fermuarın rahatça açılmasına yardımcı olacaktır.

jeans-metal-zipper-1600x1200.jpg

Eğer bu yöntem işe yaramazsa, sıkışan fermuarlı giysiyi çamaşır makinesinde yıkamayı deneyin. Alternatif olarak, biraz vazelin veya dudak kremi alıp, bir fırça veya parmağınızla kumaşa zarar vermeden fermuar üzerine uygulayabilirsiniz. Bu, fermuarın daha kolay hareket etmesini sağlar.

Bazı kişiler de arama motorlarına “sıkışan fermuar kurşun kalemle açılır mı” diye soruyor. Bu konuda da uygulamalar bulunuyor. Konuyla ilgili detayları paylaşalım.

384165.jpg

KURŞUN KALEMLE FERMUAR AÇMA TEKNİĞİ

Kurşun kalem, sıkışan fermuarları açmada etkili bir araçtır. Fermuarın düzeltilmesi için, kurşun kalemin ucunu fermuar dişlerine uygulayın. Kalemin grafit içeriği, fermuarın daha rahat hareket etmesini sağlar ve gevşemesine yardımcı olur. Kurşun kalem, hem keskin bir uca sahip olması hem de leke bıraksa dahi temizlenme kolaylığı ile pratik bir çözümdür.

Fermuar dişleri arasına kurşun kalem ucu yerleştirerek, sıkışıklığı gidermeye çalışın. Bu yöntem, özellikle metal fermuarlar üzerinde daha etkilidir, çünkü metal dişler arasına grafitin tam oturmasıyla fermuarın açılmasına olanak tanır.

ASTARA SIKIŞAN FERMUAR NASIL AÇILIR?

Bazen fermuarın sıkışmasının nedeni astar olabiliyor. Bu gibi durumlarda astarı gerdirip yavaşça fermuarın dişlilerinin arasından çekmek işe yarayabilir. Ancak ayakkabı fermuarında kayganlık sağlaması için yardımcı ürünler kullanmak gerekebilir.

Genellikle kullanılan yardımcı ürünler el kremi, mum, dudak balmı gibi seçenekler olabilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.