Simpsonlar Maymun Çiçeği virüsünü de bildi! Bu sefer hapı yuttuk

Simpsonlar Maymun Çiçeği virüsünü de bildi! Bu sefer hapı yuttuk

Kehanetleri saymakla bitmeyen ünlü Amerikan dizisi The Simpson's dünyayı alarma geçiren maymun virüsünü de tahmin etti.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, maymun çiçeği virüsünün (Mpox) uluslararası düzeyde yayılma potansiyeline dair önemli açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, DSÖ’nün Acil Durum Komitesi toplantısının ardından virüsün global etkileri hakkında bilgi verdi.

Ghebreyesus, 10 yıldan fazla bir süredir Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde maymun çiçeği virüsüne ilişkin vakaların bildirildiğini ve vaka sayılarında her yıl düzenli bir artış gözlemlendiğini belirtti.

maymun-cicegi.webp

Maymun çiçeği virüsünün, sincaplar ve fareler gibi kemirgen hayvanlardan veya enfekte insanlardan bulaşabildiğini aktarıldı. DSÖ’nün bu varyantı uluslararası acil durum olarak ilan etmesinin ardından dünya genelinde paniğe yol açtı. Ülkelerin sağlık bakanlıkları, bu gelişme üzerine acil önlemler almaya başladı.

YİNE SİMPSONLAR

Dünya bu konuyu tartışırken politik sahneleriyle bilinen The Simpson’s dizisinin virüs kehaneti ortaya çıktı. Bugüne kadar Lübnan patlaması, Trump’ın adaylığını, Covid-19 salgını gibi dünyanın önemli gelişmelerini tahmin eden dizi bu kez Maymun Çiçeği virüsünü de bildi.

simpsonlardan-dunyayi-korkutan-tahmin-2024-simpsons-tahmini-tuyler-urpertti-1703149487-1404-w750-h375.webp

Dizinin bir bölümünde ise koronavirüsten daha kötü bir virüsün ortaya çıkacağı sosyal medyada iddia edildi. Nitekim programın karakterlerinden Homer, bu virüsten dolayı oldukça zor zamanlar yaşadığı belirtildi.

images-001.jpg

hqdefault.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.