Sinan Ateş davasında ara karar açıklandı

Sinan Ateş davasında ara karar açıklandı

Sinan Ateş cinayeti davası bu hafta başlamıştı. Davanın beşinci celsesinde ara karar çıktı. Verilen ara kararla birlikte tutuklu 10 sanık tahliye edilecek.

Son dört gündür kimsenin gözünü ayırmadığı Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin davada flaş bir gelişme yaşandı. Davada ara karar çıktı. Eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan istenmesine karar verdi. MHP’li Serdar Öktem’in HTS kaydı alınması talebi reddedildi. Verilen ara kararla birlikte tutuklu 10 sanık tahliye edilecek.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili açılan davanın ilk gününde sanıklar Eray Özyağcı ve Doğukan Çep, suçu kabul etmeyerek Ateş'i öldürmek gibi bir amaçlarının olmadığını savunmuştu. İki sanık da Ateş'in ayağından vurulduğunu ve yanında bulunan Selman Bozkurt'un silahından çıkan mermilerle hayatını kaybetmiş olabileceğini öne sürmüştü.

1200x675-cmsv2-7faf3b16-c925-5988-98fd-a8c12bec02d4-8543228.jpg

SON İFADE VERİLDİ

Bugün mahkemede ifade veren ve cinayet sırasında Ateş'in yanında bulunan tanık Ahmet Keçik ise Özyağcı'ya ilişkin çarpıcı ifadelerde bulundu. Keçik, Özyağcı'nın olay yerinde aniden karşımıza çıkarak ateş etmeye başladığını ve çok seri şekilde Sinan Ateş'i hedef aldığını söyledi. Keçik, Özyağcı'nın silahı Ateş'in gövdesine doğru nişan aldığını da ekledi.

Keçik ayrıca, Özyağcı'nın savunmasında "Ben sadece Sinan Ateş'in sağlı sollu ayaklarına ateş ettim efendim. Yanındakiler ateş etti. En son şöyle bir ses duydum; ‘Reisi vurduk, reisi vurduk’ diyorlardı" şeklinde konuştuğunu aktardı.

ARA KARAR BELLİ OLDU

Sinan Ateş’in suikast sonucu öldürülmesine ilişkin davada son gün ara karar açıklandı. Eksik bilgi ve belgelerin savcılıktan istenmesine karar verdi. MHP’li Serdar Öktem’in HTS kaydı alınması talebi reddedildi.

TAHLİYE EDİLDİLER

Türkiye'nin yakından takip ettiği davada önemli bir karar çıktı. Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin 22 sanığın yargılandığı davada tutuklu 10 sanık tahliye edildi. Mahkeme heyeti, Mehmet Yüce, Erdem Karadeniz, Osman Bayraktar, Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Aytaç Ataç, Caner Günay, Umut Ersoy, Alper Atay’ın tahliyesine karar verdi. Hakkında tahliye kararı verilen isimler, cinayete ilişkin iddianamede, “olayın içinde iştirak edebilecek kişiler” olarak belirtiliyordu. Tahliye edilen isimlere hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulanacak. Mahkeme heyeti davayı 19 Temmuz'a ertelediğini açıkladı.

TUTUNAK REDDEDİLDİ

Soruşturması süren 17 kişilik dosyanın bu davayla birleştirilmesi talebi reddedildi. Tolgahan Demirbaş’ın Olcay Kılavuz’ın evinde gözaltına alındığına dair tutanağın dosyaya eklenmesi reddedildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.