Sinop'ta ağır tonajlı araçlara sıkı denetim

Sinop'ta ağır tonajlı araçlara sıkı denetim

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, şehir merkezine giriş yapan ağır tonajlı araçları denetlemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Sinop Belediye Encümeni'nin 13 Kasım 2019 tarih ve 712 sayılı kararı ile Sinop Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı'nın teklifi üzerine İl Trafik Komisyonu'nun 30 Mart 2021 tarih ve 43 sayılı kararı doğrultusunda, Sinop İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen denetimlerde çeşitli hususlar kontrol ediliyor.

Bu denetimler kapsamında, ağır tonajlı araçların il merkezine giriş saatleri ile iş yerlerinin malzeme indirme/yükleme ve sevkiyat saatlerine riayet edip etmedikleri inceleniyor.

Ayrıca, trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretlemeleri ile belirtilen kurallara uyulup uyulmadığı, taşıt yolu üzerinde geçiş yolları önünde veya üzerinde park ihlalleri gibi konular da denetimler kapsamında değerlendiriliyor.

Sinop İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanması için denetimlerimiz aralıksız olarak devam edecektir" denilerek sürecin önemi vurgulanmıştır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.