Sivas depreminin ardından kritik açıklama: ''Ölü fay harekete geçti''

Sivas depreminin ardından kritik açıklama: ''Ölü fay harekete geçti''

Sivas’ta yaşanan 4.7 büyüklükteki deprem sonrasında konuşan Deprem Uzmanı Maden Teknolojisi ve Yerbilimleri Mühendisi Serkan İçelli önemli açıklamalarda bulundu.

Sivas kent merkezinde 10 dakika arayla 4.7 ve 4.1. büyüklükte iki depremin yaşanması vatandaşları korkuttu. Deprem sonrasında konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Deprem Uzmanı Maden Teknolojisi ve Yerbilimleri Mühendisi Serkan İçelli, ölü fayın harekete geçtiğini vurgulayarak, “Saat 11.30 da 4.7 şiddetinde bir deprem oldu. Bu deprem 13 Ağustos’ta yırtılmış olan fayın üzerinde gerçekleşti. Biraz daha kuzeydoğusuna doğru Akpınar köyüne doğru bir atım oldu. 4.7, 4.1 ardından 3.7 gibi bir artçısı geldi.

''7 ŞİDDETİNİ BULABİLECEK FAYLAR MEVCUT''

''Bu artçı kümelenmelerine bakacağız. Bu fayın daha büyük bir deprem üretmesini bekleyemeyiz. Daha fazla 5, 5.5 gelebilir. Böyle yıkıcı depremler üretemez. Zaten ölü diye tabir ettiğimiz eski bir fay. Bu eski fay harekete geçti. Yırtılmayan yerde tekrar yırtılmış oldu. Burası oldukça rahatladı diyebiliriz. Yine 5 ve 5.5’i aynı fay üzerinde bekleyebiliriz. Çok panik yapacak bir durum yok. Sivas çevresi için daha uzun ve tehlikeli faylarımız mevcut. 7 şiddetini bulabilecek faylar mevcut. Tedbirli olmakta fayda var” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.