Sivas Uluslararası Film Festivali başlıyor

Sivas Uluslararası Film Festivali başlıyor

Sivas'ta Valilik, Sivas Belediyesi ve Cumhuriyet Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen Sivas Uluslararası Film Festivali, 27 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Festival boyunca dünyanın dört bir yanından gelen yönetmenler ve yapımcılar, sinemaseverlerle buluşacak.

Bu yıl ilki düzenlenecek olan festival, kısa film ve belgesel tutkunlarının katılabileceği ulusal ve uluslararası alanda bir sinema platformu sunacak. 27-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde, yurt içi ve yurt dışından birçok yapımcı, yönetmen ve oyuncu yer alacak. Ön jüri tarafından belirlenen 10 belgesel ve 10 kurmaca film, festivalin finaline kalmaya hak kazandı. Bu filmlerin yönetmenleri veya temsilcileri Sivas'a gelerek sinemaseverlerle buluşacak. Ödüller ise kapanış programında sahiplerini bulacak.

Festival jürileri arasında Kazak yönetmen Adilkhan Yerzhanov, Azeri yönetmen Ilgar Najaf, yönetmen Mustafa Kara, oyuncu Selen Uçer ve senarist Akın Aksu gibi isimler yer alıyor. Festival süresince düzenlenecek söyleşilere ise birçok önemli isim katılacak.

Vali Yılmaz Şimşek, festivalin tanıtım toplantısında, Sivas'ın zengin tarihi ve kültürel mirasıyla ön plana çıkan bir şehir olduğunu belirtti. Sinema alanında düzenlenecek ilk festivalin heyecanını yaşadıklarını ve başarılı olmasını temenni etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.