Soğuk kış günlerinin en sevilen,en pratik lezzetlerinden biri olan Tahinli Balkabağı tatlısı tarifi için önce malzemeler;
* 2 kg balkabağı
* 3 su bardağı toz şeker
*Tahin (Sunumu için kullanılacak isteğe bağlı bir ürün)
KABAK TATLISI YAPILIŞI
1-Kabak tatlısı için kabağı çok kalın olmayacak şekilde ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.
2-Kabakları yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde doğrayın.
3-Büyük ve tabanı geniş bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek dizin.
4-Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.
5-Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte umuşayana kadar pişirin. Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
6-Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip servis edilir.
7-Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.