Soğuk kış günlerinin en sevilen lezzeti: Tahinli Balkabağı

Soğuk kış günlerinin en sevilen lezzeti: Tahinli Balkabağı

Sizler için soğuk havalarda akla ilk gelen tatlıların başında gelen Tahinli Balkabağı tatlısının tarifini verdik

Soğuk kış günlerinin en sevilen,en pratik lezzetlerinden biri olan Tahinli Balkabağı tatlısı tarifi için önce malzemeler;

* 2 kg balkabağı

* 3 su bardağı toz şeker

*Tahin (Sunumu için kullanılacak isteğe bağlı bir ürün)

KABAK TATLISI YAPILIŞI

1-Kabak tatlısı için kabağı çok kalın olmayacak şekilde ince ince dilimledikten sonra soyup çekirdeklerini çıkartın.

2-Kabakları yıkadıktan sonra 2-3 parmak genişliğinde doğrayın.

3-Büyük ve tabanı geniş bir tencereye kabakları, aralarına şeker serperek dizin.

4-Bir gece ağzı kapalı olarak bekletin. Bu bekleme sırasında kabak su salacağı için pişirirken ayrıca su koymaya gerek yok.

5-Geceden bekletilen kabak kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte umuşayana kadar pişirin. Arada çatalla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.

6-Soğuduktan sonra balkabağı tatlısı servis tabağına alınır, üzerine tahin gezdirilip servis edilir.

7-Dilerseniz kabakların üzerine kendi şerbetini ağdalaştırıp da gezdirebilirsiniz. Kabağın şerbetinin koyulaşması için bir sürede kapağı açık olarak pişirmelisiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.